biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kell-e a társasháznak közös biztosítás?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

tarsashazi kozos biztositasA lakás-, ház biztosítás egy társasház esetén még talán nagyobb jelentőséggel bír, mint amikor egyedi lakásbiztosításról van szó. Persze ez a fajta biztosítás egy ilyen nagy lakóközösség tekintetében, nem olyan egyszerű, sokkal összetettebb. Egy ilyen közösség több családból, több tulajdonosból tevődik össze, ahol ugyebár az érdekek és az értékek is különbőzek, de azért általánosságban minden családnak a biztosítás tárgya, vagyis a lakása a legnagyobb értékű tulajdona, ebben megegyeznek. Az, hogy kell-e a társasháznak közös biztosítás, az talán nem is kérdés, mert ezzel a módszerre tudják a lakók leginkább megvédeni vagyonukat és értéktárgyaikat a váratlan eseményekkel, természeti csapásokkal szemben, de akkor is sokat jelent, ha például egy tulajdonos lakásába betörnek, vagy épp valamelyik lakó okoz kárt a közös használatú helyiségekben, vagy a szomszédjának.

Társasház biztosítási árajánlat kérésért kattintson ide!

A legtöbb társasház tisztában van a közös biztosítás lehetőségével, annak előnyeivel és a kötés módjával, de előfordulhat, hogy egy házban információ hiány miatt nem kötnek társasház biztosítást. Ennek oka lehet, hogy nincsenek tisztában ennek előnyeivel. de itt a mi oldalunkon az összes létező információ megtalálható, ráadásul minden vezető lakásbiztosító ajánlatát egy helyen itt meg lehet tekinteni, át lehet tanulmányozni és egymással azonnal össze is lehet vetni az árakat és a szolgáltatások tartalmát is.

A lakók sok esetben nem értik, nem is tájékoztatják őket megfelelően, hogy egy közös biztosítás mennyivel nyújt biztosabb és több szolgáltatást, nagyobb biztonságot, mint az egyenként kötött lakásbiztosítás, ezért ez főként a közös képviselők feladata és felelőssége, hogy kellő felvilágosítást adjanak a lakógyűlésen erről is. Ilyenkor lehet kiválóan hasznosítani azokat az ismereteket, melyeket a mi honlapunkról be lehet szerezni, hiszen ennek alapján el lehet mondani a lakóknak mindent, amit erről a szolgáltatásról tudni kell. Így részletes tájékoztatást kaphatnak arról, hogy egy társasház közös biztosítás milyen eseményekre adhat fedezetet, a biztosítók milyen kockázatokat vállalnak a szerződésen belül és nyilván arról is, hogy egy egy csomag mennyibe kerül, ha adott tartalommal és bizonyos kiegészítőkkel kötik azt meg.

A lakásbiztosítás kalkulátorunk használatával könnyedén összehasonlítható az egyéni biztosítások díja, ahol mindenki saját maga állíthatja össze e program segítségével, hogy milyen tartalmú csomagra vágyik. A különféle káreseményekre való fedezetet bárki igényelheti, ehhez tisztában kell lenni azzal, hogy maga az alapszolgáltatás mit tartalmaz. Amennyiben úgy döntenek, hogy az egész társasházat egy biztosítási szerződéssel kívánják bebiztosítani, akkor is állunk a rendelkezésükre itt: ( Társasház biztosítás kötés ) Amelyik lakóközösség megköt egy jó társasház biztosítást, az nyugodtan alhat a tekintetben, hogy a váratlanul bekövetkező káresemények során akkor is számíthatnak a keletkező kár rendezésére, ha az a saját ingatlanukon belül, vagy a közös terekben merül fel, de akkor is, hogyha a társasházban üzemeltetés közben – bárki által okozott káresemény miatt – lép fel olyan kár, amelyért az összes tulajdonos felelőssé tehető. Ha nincs közös biztosítás, akkor bizony minden lakó jó mélyen a saját zsebébe kell, hogy nyúljon, hiszen a közös terekben a felelősség is közös.

Amennyiben egy társasház lakóinak még csak egyéni biztosításai vannak, akkor igen csak megéri mindenkinek áttekinteni a saját szerződését, annak tartalmát, kiterjedését és díját és ezt összehasonlítani azzal, hogy milyen fedezetekre számíthatnak és persze mekkora összegért, ha közös biztosítást kötnek. Amikor a társasház közös biztosítást készül kötni, abban az esetben nem szükséges az egyéni konstrukciókat megszüntetni, felmondani, hanem azokat a biztosító módosítani tudja és így beléphetnek a közös biztosításba.

A kimutatások azt igazolják, hogy átlagosan egy társasházban maximum a tulajdonosok húsz százalékának van egyénileg kötött lakásbiztosítási szerződése, vagy legalábbis ekkora arányúak azok a biztosítások, melyek kellő fedezetet nyújtanak és igazodnak a mai kor követelményeihez. De nem szabad elfelejteni, hogy bőven történhetnek olyasfajta káresemények egy többlakásos házban, melyekre az egyéni konstrukciók nem biztosítanak fedezetet. Többek között, ha lakáson kívüli helyiségben lép fel egy csőtörés és ez valamelyik tulajdonos lakásában is kárt tesz, ekkor az egyéni lakásbiztosítás kockázatviselése erre nem vonatkozik és nem is lesz kártérítés. De ugyan ilyen nagy horderejű dolog, ha elromlik a ház közös kazánja, nincs fűtés, elfagynak a vezetékek és ekkor, ha nincs közös társasház biztosítás, akkor ezekre az eseményekre szintén nincs fedezet. Ilyenkor aztán a lakóknak kell összeadni a pénzt a hiba kijavítására. Megéri tehát mindenképen, hogy tájékozódjanak erről a kiváló szolgáltatásról, és ha a kalkulátorunk használatával sikerül megtalálni a legjobb módozatot, akkor mi segítünk abban, hogy az önök háza a lehető legrövidebb idő alatt hozzájusson a biztosítási szerződéshez.