biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás átkötése másik biztosítóhoz

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Ha tervünk a kötelező biztosítás átkötése másik biztosítóhoz, abban az esetben idején két fontos dátumot kell figyelembe venni. Ezek közül az egyik a meglévő kötelező biztosításunk évfordulójának dátuma, a másik pedig az, hogy átkötéskor az évforduló előtti legalább 30 nappal fel kell írásban mondani az élő szerződésünket, az új szerződést pedig legkésőbb az évforduló napjáig meg kell kötni.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kampányokban az alkusz cégeken keresztül a felmondás akár közvetlenül az évforduló előtti egy két napon is megtörténhet, azonban amikor év közben történik a kötelező biztosítás átkötése másik biztosítóhoz, akkor minimum 35 nappal az évforduló bekövetkezte előtt jelezni kell ezt az igényünket. A dátum és határidő betartása igen lényeges, mivel ha nem kötjük meg új kötelező biztosítási szerződésünket az évforduló napjáig, könnyen biztosítás nélkül maradhat a jármű, melynek még további kellemetlen következményei is lehetnek. Ha nincs kötelezőnk, fedezetlenségi díjat kell fizetni, ez pedig ha csak pár napról van szó, akkor is elég szép összegre rúghat.

Amikor megtörténik a kötelező biztosítás átkötése másik biztosítóhoz, ma már arra is oda kell figyelni, hogy mivel a káresemények, valamint a bónusz malusz besorolás nyilvántartása, vezetése a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszerben zajlik, így rendkívül fontos, hogy a bekért személyes adatainkat nagyon pontosan adjuk meg, a váltás során ezt inkább többször ellenőrizzük és egyeztessük.

Sok kellemetlenségtől mentheti meg magát az az ügyfél, aki a kötelező biztosítás másik biztosítóhoz történő átkötésekor minket bíz meg az ügyek intézésével, hisz zökkenőmentesen, nagyon rövid idő alatt a felmondástól az új szerződés megkötéséig minden ügyintézés terhét levesszük válláról, ráadásul biztos lehet abban, hogy minden az előírásoknak megfelelően és az elvárt határidőkön belül fog megtörténni.