biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás online felmondása és megkötése

Kérjük értékeljen minket...
3.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás online felmondása és megkötése egy nagyon kényelmes lehetőség, és amellett gyors, és nem utolsó sorban biztonságos is. jellemzően, ami kötelező, az nem talál meleg fogadtatásra az emberek között, és így van ez a kötelező felelősségbiztosítás esetében is. Így van ez annak ellenére, hogy a kötelező biztosítás díja a legalacsonyabb kiadások közé tartozik. Sokan gondolják azt, hogy felesleges kiadás, de jobban megnézve mégis azt kell látni, hogy szükség van rá, mert ellenkező esetben nagyon sok kár nem kerülne kifizetésre, akár azért mert a baleset vétkese nem akarja, akár azért, mert nem tudja kifizetni a vétlen fél autójában keletkezett kárt. Természetesen a kötelező biztosítással is van egy kis adminisztráció, és érdemes folyamatosan a biztosítók ajánlatait, illetve ezzel összefüggően az évfordulót is, amikor a biztosítóváltás szabályosan végrehajtható. Hogyan is történik a kötelező biztosítás online felmondása és megkötése?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Azt fontos ehhez tudni, hogy díjmentesen csak az évfordulókor lehet felmondani a jelenlegi kötelező biztosítást. Ahhoz, hogy akkor is ez megtörténhessen, az évforduló előtt legalább 30 nappal be kell, hogy érkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz, ugyanis ellenkező esetben a biztosító nem fogadja el a felmondást, és Ön maradhat egy évig még a régi biztosítójánál. Fontos tudni, hogy a felmondást csak írásban fogadják el a biztosítók. A felmondást el lehet juttatni hozzájuk személyesen, faxon, postán, illetve egyes biztosítók elfogadják az e-mailben küldött felmondásokat is. Mielőtt elküldi a felmondás a biztosítóhoz érdemes informálódni, hogy melyik módját fogadják el a felmondásnak. Az azonban online felmondás esetén is fontos, hogy határidőre a kinyomtatott, és aláírt felmondás is beérjen a biztosítóhoz, mert csak úgy érvényes. Szinté fontos a felmondás megírásánál, hogy a kötelező adatok szerepeljenek benne, úgymint, a biztosító pontos neve, a biztosítás kötvényszáma, a jármű rendszáma, amelyhez kapcsolódik a kötelező biztosítás, a biztosított személyi adatai, az aláírás dátuma, a szerződés felmondásának a dátuma, az aláírás, illetve pontosan meg kell jelölni a levél témáját.
    
A legegyszerűbb módszer, ha minket, az Ön alkuszát bíz meg, mind a régi szerződés felmondásával, mind pedig az új megkötésével. Ehhez elég, ha használja a kötelező biztosítás díjkalkulátorunkat, amely segítségével ki tudja választani azt a biztosítót, amellyel szerződni szeretne, és megnyomja, a megkötöm gombot. A rendszerünk automatikusan átküldi Önnek a nyomtatványt, azaz egy megbízási szerződést, amelyen megbízhat minket a kötelező biztosítást érintő teljes folyamat intézésével. Ez azt jelenti, hogy mi felmondjuk a régi biztosítónál a szerződését, és megkötjük az újat a kiválasztott biztosítónál. Önnek semmi gondja nem lesz az ügyintézéssel. Kényelmesen otthonról nyomon követhet mindent. Egy azonban fontos, mégpedig, hogy amennyiben minket bíz meg a teljes körű ügyintézéssel, akkor az erről szóló megbízási szerződésnek úgy kell hozzánk beérkeznie, hogy ne csússzunk ki a 30 napos határidőből. Válassza a kényelmet.