biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás váltás problémák

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás váltás problémák közül talán a leggyakoribb a bonus-malus fokozat megállapításával függ össze, mivel ez már a Központi Kárnyilvántartó Rendszer használatával történik. A biztosítók ezen rendszerből nyerhetik ki az adatokat, igaz így könnyebbséget jelent,hogy az ügyfélnek nem szükséges különféle nyomtatványok kitöltésével bajlódnia.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A kötelező biztosításváltás problémák persze ezzel azért nem szűnnek meg, mert a Kárnyilvántartó ugyan egy modern informatikai háttérrel rendelkező program, mégis vannak hibázási lehetőségek. Gondolunk itt az „emberi erőforrásra”, hisz elég csak egy betűnyi eltérés a régi biztosító társaságnál szereplő és az új biztosító által letöltött adatok között. A hangsúly természetesen azon van, hogy az előző biztosító pontosan viszi-e fel az adatokat, de az ügyfélnek is van felelőssége az általa megadott pontok tekintetében. Ha például hibát vétünk a nevünk, vagy lakcímünk megadásakor, a rendszer nem engedi az új biztosítónak, hogy letöltse a szükséges adatokat.

Ilyenkor merülnek fel a kötelező biztosításváltás problémák, mert fel kell kerekednünk és személyesen felkeresni a biztosítót az adatok tisztázása, pontosítása végett. Egy autósnak sem mindegy, hogy melyik bonus-malus fokozatba kerül, ugyanis ha az új biztosító nem fér hozzá az adatokhoz, akkor az ügyfél A0 besorolásba kerülhet automatikusan.

A kötelező biztosítás váltás problémák abszolút elkerülhetők, amennyiben portálunkon keresztül minket bíz meg a váltás ügyintézésével, garantáltan hibátlanul zajlik majd a régi biztosítás felmondása, az új megkötése, beleértve a bonus-malus fokozat pontos megállapítását is.