biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező és casco, melyik mire jó?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

kotelezo casco melyik mire joAz autótulajdonosok életében a kötelező biztosítás mellett van a casco is. Nézzük meg, hogy melyik csomag mit kínál az ügyfeleknek. A különbségek észrevehetőek és az alapnál kezdődnek. A kötelező biztosítással ellentétben a casco nem kötelezően kötendő, azaz szabadon válaszható. A kötelező biztosítás mindig a balesetben kárt okozó felet fedezi. A casco ezzel szemben pedig fedezi a károsultat teljesen elvonatkoztatva attól, hogy ő okozta-e a kárt vagy nem. Tehát a cascónál, lehetnek különböző időjárási tényezők, melyek okozhatták a káresemény. A kártérítés fedezi a károsultat a kötelező biztosításnál, míg a cascónál csak a biztosított személynek fizet a biztosító.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Bekövetkezhető károk: A kötelező biztosítás csak a károsult autójában vagy az utasok személyére vonatkozóan keletkezett kárra biztosít. A casco pedig a szerződésbe foglalt eseményekre vonatkozóan, tartalmaz kockázatviselést, ami lehet, lopás, törés, elemi csapád, de akár saját hibás kár is. Ezen kívül a casco értékcsökkenés esetére is biztosít fedezetet, ebben az esetben, hogyha egy baleset során a jármű értéke csökken, a szerződésben lefektetett összegben e tárgyban is megilleti az ügyfelet a kártérítés.

Számolja ki casco biztosítását itt!

A kártérítés összegét illetően a kötelező biztosítás maximum 500 millió forintig nyújt fedezetet, de csakis akkor, ha ez gépjárműben keletkezett kár. Ha személyben esett kár akkor maximum 1,600 millió forintig terjed a felső határ. Cascónál a szerződésben meghatározott feltételek döntenek az összegről. Sok befolyásoló tényező van, ami döntésre juttathat egy autó tulajdonost abban, hogy megkösse -e cascóját. Életkörülmények, lakhely, de a biztonságérzet is nagyon nagy motivációs tényezőt jelent. Mennyire akarja biztonságban tudni gépjárművét, de pénztárcáját is figyelembe veszi. A kötelező biztosítások legnagyobb változása, hogy ha azért szűnik meg egy szerződés, mert a szerződő fél nem fizet, akkor újat csakis annál a biztosítónál köthet meg akinél megszűnt a biztosítása. Ha viszont újra megkötik, akkor fedezetlenségi díjat kell fizetni a biztosítótársaság felé azon időszakra, melyre nem volt élő szerződés. A kötelezőt csak írásban lehet felmondani, de jól meg kell fontolni, hogy kimegyünk-e forgalomba kötelező biztosítás megléte nélkül.