biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező váltásnál hogy alakul a bónusz besorolás?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Mitől függ a bónusz besorolás? Mi történik, ha biztosítást váltok, átvihető-e a megszerzett fokozat? Milyen haszna van a balesetmentes vezetésnek, olcsóbb lesz ettől a kötelező? Kötelező váltásnál hogy alakul a bónusz besorolás?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A bonusz-málusz fokozatokat az idei évtől már a Központi Kárnyilvántartó adatbázisában tárolják, kötelező biztosítás váltáskor az új biztosító innen ellenőrzi, hogy az ügyfél a valós fokozatot adta-e meg. Amire fontos figyelni, ha valaki eladja a gépjárművét és nem vesz másikat, két év után a besorolás elvész. Az, hogy a kötelező váltásnál hogy alakul a bónusz besorolás az nagy mértékben függ attól, hogy a központi adatbázis pontos adatokat kapjon, mert ennek hiányában az új biztosító a vonatkozó törvény értelmében az új szerződést M4 kategóriába kell visszasorolja. Feltétlenül oda kell figyelni minden apró részletre, mert a megszerzett bónusz könnyen elveszhet. Ezért nagyon fontos az előző biztosító nevét és a kötvényszám pontosan megadni a Biztoshely kalkulátor használatakor.

A kötelező biztosítás díját nagy mértékben befolyásolja a kárelőzmény, hiszen a bónusz besorolás alapján kaphat az ügyfél nagyobb kedvezményt, mint kármentes vezető.  Minden új gépjárművezető A0-as fokozatba kerül, 1 év kármentes vezetés után 1 bónusz fokozatot kap, okozott kár esetén pedig 2 bónusz fokozatot lép vissza. A bónusz-malusz besorolás M4-B10 közötti lehet és a B10-es bónusz fokozat általában 50%-os díjengedményt eredményezhet a kötelező biztosítás díjából. A kártörténeti igazolás az idei évre automatikusan is beszerezhető, mivel váltásnál a kötelező biztosítás felmondása tartalmazhatja, hogy az ügyfél kéri ennek megküldését.

Hogy a kötelező váltásnál hogy alakul a bónusz besorolás, az részeben attól is függ, menyire figyelünk oda az új szerződés megkötésére. Amennyiben biztosak akarunk lenni a megfelelő bónusz besorolás átvezetésében, a legjobb, ha a kötelező váltást szakértőre bízzuk, akik minden ügyintézést mellett a kártörténeti adatok átvezetését is ellenőrzik. Bónusz-malusz besorolás rendszere nem változott meg, tehát aki nem okozott kárt az előző évben, annak 1 fokozattal jobb lesz a besorolása akkor is, ha biztosítást vált.