biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás betörés, lopás, besurranás, vandalizmus

Kérjük értékeljen minket...
4.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A biztonság kérdése egyre fontosabb szerepet tölt be az ember életében. Annyi kiszámíthatatlanság, bizonytalanság veszi körül az embert, hogy kénytelen olyan megoldásokat keresni, amelyek révén csökkentheti a kiszolgáltatottságát a körülményeknek.  Ilyen megoldást jelentenek a biztosítások, melyek az ember számtalan problémájára kínálnak megoldásokat. Természetesen az eseményeket megakadályozni nem tudják a biztosítások, de arra képesek, hogy az elszenvedett veszteséget csökkentsék, illetve kárpótlást nyújtsanak. Ugyanakkor az sem mellékes, hogy adni képesek egyfajta biztonságérzetet, mely biztosítani tudja, hogy az ember napjai ne idegeskedéssel, állandó rettegéssel, aggódással teljenek.

Számolja ki lakásbiztosításának díját itt!

Az egyik legismertebb biztosítás a lakásbiztosítás, amely egy emberi élet alatt felhalmozott legnagyobb értéket, a házat, lakást védi. Az ember kisebb értékeket, kisebb károkat saját erőből is pótolni tud az esetek többségében, de amikor a ház, vagy lakás sérül meg, akkor többnyire csak külső segítséggel tudja a helyreállítást megoldani. Abban az esetben pedig, ha a ház teljesen lakhatatlanná válik, vagy megsemmisül, akkor a többség nem tud helyette újat építeni, mert nincsenek meg hozzá a lehetőségeik. A lakásbiztosításokkal a biztosítók mindenre kiterjedő védelmet tudnak nyújtani. Természetesen az egyes biztosítások között lehetnek különbségek, mert a biztosítók egyénileg állítják össze a termékeiket, és tartalmukat is a saját üzletpolitikájukhoz igazítják. Az alap tartalomban azonban szinte mindegyik megegyezik.

A lakásbiztosítások védelmet nyújtanak természeti káreseményekkel szemben, üvegtörésre, tűzkárokra, betörés, rablás, vandalizmus, és a különböző kiegészítő biztosítások révén további káreseményekre is. Azt tudni kell, hogy a lakásbiztosítás betörés, lopás, besurranás, vandalizmus esetére nem minden biztosítónál része az alapcsomagnak, illetve alapbiztosításnak. Vannak biztosítók, ahol a kiegészítő biztosítások körébe tartoznak, azaz azokkal bővíteni kell az alapbiztosítást. Fontos tudnunk még, hogy a betörésre, lopásra, besurranásra, vandalizmusra kötött biztosítás esetén meg kell felelni bizonyos követelményeknek, amelyeket a biztosítók támaszthatnak a biztosítandó ingatlannal szemben. Ilyen elvárás lehet az, hogy olyan zárak legyenek felszerelve az ajtókon, ablakokon, amelyek rendelkeznek MABISZ minősítéssel. Jellemzően nem fizet a biztosító olyan esetekben, amikor a betörés helyszíne még a legminimálisabb mechanikai védelemmel sem rendelkezik. A biztosító elvárasai természetesen függenek a biztosítási érték nagyságától, illetve egyéb tulajdonságaitól is.

A lakásbiztosítás megkötésekor el kell olvasni alaposan a szerződést, mert az tartalmazza a pontos leírást, hogy mikor, milyen feltételek mellett, mennyit fizet a biztosító. Vannak ugyanis kizáró tényezők is, mint például, ha nyom nélkül történik a betörés, vagy a betörő saját kulcs segítségével jut be a lakásba. Ezekben az esetekben a biztosító nem tekinti az esetet betörésnek, és nem fog fizetni. Minimális elvárás az is a biztosító felől, hogy a tulajdonos is mindent megtegyen azért, hogy megelőzze a betörést, rablást, vagy vandalizmust. Fontos tehát, hogy alapos körültekintéssel kössük meg lakásbiztosításunkat, és hogy magunk is komolyan vegyük a megelőzés fontosságát.