biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás kiegészítők - felelősségbiztosítás és jogvédelem biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Jellemzően Magyarországon a megtakarítások soha nem voltak túl magasak, azaz az emberek nagy többsége nem is rendelkezett félretett pénzzel, amelyhez szükség esetén hozzá nyúlhatott volna. Mindez tovább romlott a gazdasági válság hatására, amely Magyarországot erősebben érintette, mint a gazdaságilag stabilabb nyugati szomszédjait. Mindez abba az irányba vezetett, hogy az emberek mind jobban kiszolgáltatottak lettek a körülményeknek, és egy esetleges káresemény komoly, gyakran megoldhatatlan gondot okozott. Ezért értékelődött fel a biztosítók szerepe, akik viszonylag kis díjazás mellett átvállalják a kockázatok hordozását az emberektől, akiknek így lehetőségük van akár újra kezdésre, adott helyzetben.

Számolja ki lakásbiztosításának díját itt!

Egyik nagyon fontos biztosítási termék a lakásbiztosítás, amely fontosságát jelzi az is, hogy a magyar lakások, 70 %-a rendelkezik vele. Az ember sok dolgot el tud viselni, amíg van hol laknia, ahol nyugalmat és védelmet talál. Amennyiben azonban a lakását is elveszti valaki, az olyan csapás, amit nehéz kiheverni. A lakásbiztosítással ezek a helyzetek elkerülhetővé, illetve kezelhetővé válnak. A kockázatviselés kiterjed a különböző természeti károkra, katasztrófákra, tűzre, vagyon elleni bűncselekményekre, vandalizmusra, üvegtörésre, és még lehetne sorolni. Mindenképpen javasolt szerződéskötés előtt informálódni, hogy a kiválasztott biztosító milyen kockázatok esetén fizet, milyen mértékben, és milyen feltételek teljesülés esetén. A lakásbiztosítások kiterjeszthetők az ingóságok biztosítására is, sőt ajánlott is együtt, ugyanannál a biztosítónál biztosítani mindkettőt. A lakásbiztosításnál az önrész miatt ágálnak egyesek, de az szükséges része a terméknek. Jellemzően hosszú futamidőre kötődnek a lakásbiztosítások, ezért határozatlan időre szólnak a szerződések. Természetesen van lehetőség egy évben egyszer felmondani a szerződést, mégpedig az évforduló előtt legalább 30 nappal. A további eseteket, illetve azok következményeit jó ha megismerjük a szerződés aláírása esetén. Meg kell még említenünk a kiegészítő biztosításokat, amelyek révén teljes körű védelem alakítható ki. Ebbe a körbe tartozó biztosítások köre biztosítónként változó, de jellemzően ide tartornak a különleges üvegek biztosítása, gyakran a betörés, rablás, illetve a vandalizmus okozta károk elleni biztosítás, törzskönyvezett kutyák baleset- és életbiztosítása, tetőbeázási károk biztosítása, balesetbiztosítások, felelősségbiztosítások, stb. Ezek a kiegészítő biztosítások fontos részét képezik a lakásbiztosításnak. Ismerkedjünk meg röviden a lakásbiztosítás kiegészítők, felelősségbiztosítás és jogvédelem biztosítás termékekkel.

A felelősségbiztosítás, mint kiegészítő biztosítás minden biztosító ajánlatában megtalálható. Fontossága abban mutatkozik meg, hogy a biztosító átvállalja a kockázatot azokban az esetekben, amelyekben a biztosított felelőssége megállapítható, illetve amely miatt a magyar jogszabályok alapján anyagi, vagy más jellegű kártérítéssel tartozik. Természetesen a biztosító pontosan részletezi azokat az eseteket, helyzeteket, amikor a kockázatot vállalja. Erről pontosan rendelkezik az ÁSZF, illetve abból az ügyfelek is megkaphatják a pontos információkat a felelősségbiztosítás feltételeiről. Hasonló módon segít a kockázatok viselésében, egy másik fontos kiegészítő biztosítási termékkel a biztosító, a jogvédelem biztosítással. Ennek a biztosításnak a szerepe abban az esetben mutatkozik meg, ha az ember peres ügybe keveredik, vagy jogi eljárásban kell helytállnia. A biztosítás igénybevételével lehetővé válik, hogy a biztosító nagy gyakorlattal rendelkező ügyvédeket, jogászokat bocsát a biztosított rendelkezésére, akik ellátják a védelmét, az ügyének a lefolytatását, tanácsot adnak, stb. A területek, amelyekre a védelem, illetve a jogvédelem biztosítás kiterjed széles. Megtalálható többek között a szolgáltatások között az ingatlan jogvédelem, munkajogi jogvédelem, termékfelelősségi jogvédelem, személyiségi jogvédelem, örökösi jogvédelem, gépjármű jogvédelem, és még sorolhatnánk. Jellemzően a megállapodásban szereplő összegig a biztosító átvállalja az ügyvédi munkadíjat, a jogi eljárások költségét, az úti költséget, a fordítási költséget, az óvadék, biztosíték letételét, stb. A jogvédelem biztosítás is teljes körű segítséget nyújt szükség esetén a maga területén.