biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás tűzkár, villámkár, talajvíz

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A gazdasági válság még inkább napvilágra hozta azt a tényt, hogy a biztosítók munkájára mekkora szüksége van az egész társadalomnak. Nem csak az egyes embereknek, hanem a gazdaság szereplőinek is, illetve a társadalom más rétegeinek, mint például a közintézményeknek is fontos az értékeik biztosítása.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A biztosítások azonban nem csak az értékekre terjednek ki, hanem akár az elmaradt haszonra, az egészségre, a munkaerőre, és még lehetne sorolni a számtalan lehetőséget, amelyet a biztosítók készek biztosítani. Természetesen ezt díj ellenében teszik, de jellemzően a biztosítási díj nagysága eltörpül a biztosítás értékéhez képest. Ennek ellenére mégis sokan azért nem kötnek biztosítást, mert még azt a kis kiadást is szeretnék megtakarítani, és közben reménykednek, hogy őket elkerüli a baj. Azonban ez nem így működik, és nem ritka eset, hogy az ember ott áll az összedőlt háza mellett, és nem tudja hogyan tovább, mert nincs sem félre tett pénze, sem biztosítása. Jobb megelőzni a bajt.

Ezt a célt szolgálják a lakásbiztosítások is, melyek olyan alapbiztosítások, melyeket mindenkinek, akinek bármilyen ingatlan van, a tulajdonában, annak használni kellene. Ugyanis ez nem számít luxusnak, hanem lehet úgy mondani, hogy alapvető dolognak kellene lennie az ingatlan megszerzésekor, ahogyan a kötelező felelősségbiztosítás eseténél is a gépjármű megvásárlásakor. A lakást számtalan károsodás érheti, amelyeknek egy tekintélyes részét nem lehet sem megelőzni, sem megakadályozni. Természetesen felelős odafigyeléssel, gondossággal sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb, és minél kisebb erejű legyen a káresemény, amely a lakásunkat éri. A lakásbiztosítások is természetesen a kár helyrehozatalában adnak segítséget, és nem a kár megelőzésében, vagy megakadályozásában. A biztosítók kockázatvállalása a lakásbiztosítások esetén kiterjed minden lehetséges káreseményre, kezdve a számtalan természeti kockázattól, a mások által okozott kárig, illetve a különböző vagyon elleni bűncselekményekig. Természetesen az ingatlanban elhelyezett ingóságra, és egyéb értékekre is. Ezeken felül bővíteni lehet az alapbiztosítást különböző kiegészítő biztosításokkal, szolgáltatásokkal, mint pl. a felelősségbiztosítással, balesetbiztosítás, és még lehetne sorolni. Mivel a lakásbiztosítás teljesen rugalmasan megköthető, és számtalan kockázatviselési lehetőség közül lehet választani, így nincs annak akadálya, hogy akár minden lakásbiztosítás egyedi legyen, azaz személyre szabott. Így mindenki megtalálhatja közülük a maga elvárásainak legjobban megfelelő ajánlatot.  
   
A lakásbiztosítás tűzkár, villámkár, talajvíz esetén is megoldást jelent a károsult számára. Vigyázni kell azonban arra, hogy a gondatlanságot itt sem díjazzák a biztosítók, ezért nem is fizetnek például elektromos zárlat okozta tűznél, sem vasalás, szárítás, dohányzás következtében bekövetkező égések, pörkölődések, tüzek esetén sem. Minden esetben megvizsgálják a tűz okát, és a kifizetés attól válik függővé. Villámcsapás esetén nem csak akkor fizet a biztosító, ha közvetlenül a lakásba csap be a villám, hanem a villám indukciós hatásának köszönhetően bekövetkező károk keletkezése esetén is. Talajvízzel kapcsolatosan jellemzően csak akkor fizetnek a biztosítók, ha a talajvíz emelkedéséért a természetes vizek kiáradása a felelős. Ezzel kapcsolatosan feltétlenül javasolt, hogy ismerjük pontosan az adott biztosító állásfoglalását.