biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Legolcsóbb lakásbiztosítás - Weboldalunkon könnyen megkötheti!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

legolcsobb lakasbiztositasBárkivel előfordulhat, hogy sajnálatos módon egy váratlan elemi kár súlyos károkat okoz lakóingatlanában. Ilyenkor első utunk a biztosítóhoz vezet, de gyakran érhet bennünket meglepetés, ha nem vagyunk tisztában a biztosítás szabályaival, szerződésünk tartalmával. Igaz, hogy a hazai lakásállomány háromnegyede biztosítva van, de rengeteg ezek között például az alulbiztosított ingatlan.

Számolja ki lakásbiztosítását itt! 

Nagy a valószínűsége annak, hogy a januártól bevezetésre kerülő biztosítási adó miatt emelkednek majd a biztosítási díjak, így sokan lesznek, akik váltani akarnak majd. Mielőtt bárki csak arra koncentrálna, hogy az év elején a legolcsóbb lakásbiztosítás legyen az övé, mindenképpen át kell tanulmányozni a biztosító társaságok új ajánlatait és szerződéses feltételeit. Oldalunkon ezt könnyedén megteheti, hiszen a kalkulátor segítségével hozzáférhető az összes vezető lakásbiztosító ajánlata.

Mielőtt hozzá fogna megkeresni, hogy melyik a legolcsóbb lakásbiztosítás, elő kell venni az érvényes kötvényt és szerződést, melyet érdemes újból átvizsgálni. Lehetséges, hogy az évekkel korábban megkötött szerződés már rég nem y kellő fedezetet az adott ingatlanra egy komolyabb kár esetén. Főként igaz ez abban az esetben, ha időközben felújítás, kibővítés, esetleg átépítés történt, valamint majdnem biztos, hogy az ingatlanban tartott ingóságok, vagyontárgyak értéke is megváltozott az évek során.

Lehet persze jövőre is takarékos lakásbiztosítást kötni, de nem érdemes a kiegészítőkön spórolni, mert ezekben az esetekben fordul elő, hogy a leggyakrabban előforduló károkra nincs fedezet, mint például egy csőtörés, beázás, vagy egy nagy erejű vihar okozta kár. Ha a legolcsóbb lakásbiztosítást választjuk, nem biztos, hogy összességében kifizetődő, hiszen az ezért nyújtott szolgáltatás lehet nagyon alacsony színvonalú. Megtörténhet, hogy ha meglévő biztosítását újraköti, sokkal jobban jár anyagilag, azonban a szolgáltatás ettől még elavult maradhat. Aki valóban megtakarítást kíván elérni úgy, hogy megfelelő módon legyen lakása biztosítva, akkor jár a legjobban, ha a legolcsóbb lakásbiztosítás reményében interneten köt szerződést egy választott direkt biztosítón keresztül. Ezzel a módszerrel akár 15-20 százalékot is meg lehet spórolni.

Az új legolcsóbb lakásbiztosítás megkötése előtt is fontos tájékozódni arról, hogy pontosan mire nyújt fedezetet a biztosítás, mekkora összegű kártérítésre számíthat egy üvegkár, beázás, vagy egy esetleges betörés során. Tisztában kell lenni mindenképpen a szerződés aláírása előtt azzal, hogy a szerződésünk vonatkozik-e az ingatlanon kívül a benne található ingóságokra is, mint a bútorok, egyéb vagyontárgyak. Az átlagon felüli értékű vagyontárgyakra – ékszer, készpénz – többnyire kiegészítő biztosítást kell és érdemes kötni.

Aki társasházi közösségben él, annak feltétlenül utána kell járni, hogy a ház biztosítása pontosan mire terjed ki, mert előfordulhat, hogy bizonyos területeken dupla biztosítás készül, ez pedig kidobott pénz, pedig lehet, hogy kiderül, elég csak a lakásban tartott ingóságokat fedezet alá vonni. A legolcsóbb lakásbiztosítás is, mint minden biztosítás egy évre szól, függetlenül attól, hogy mikor kötjük meg és mely időszakban teljesítjük a fizetést. Ezért fontos figyelni arra, hogy amennyiben év közben lakásbiztosítást kívánunk váltani, akkor ezt megelőzően, az évforduló előtt legalább harminc nappal be kell szándékunkat jelenteni a biztosítóhoz, váltani csak ezt követően lehet.