biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lejárt a kötelező biztosításom, mit tegyek?

Kérjük értékeljen minket...
4.82 of 5 - 11 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás nagyon fontos, hiszen e nélkül a papír nélkül nem szabad kimennünk a forgalomba, ugyanis nagyon megbüntethetnek minket, hogy ha nincsen megfelelő kötelező biztosítás kötve a gépjárműre. Ezért mindig legyünk körültekintőek, igazából olyan, hogy lejár a kötelező biztosítás nincsen. Vagy fizetjük, vagy nem, inkább tisztázzuk a helyzetet, minthogy félreértés legyen belőle.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Ha nem fizetjük a kötelező biztosításunkat, akkor azt a biztosító felbonthatja, de lejárni semmilyen esetben nem jár, le, hogy ha kötelező biztosításunkat rendszeresen és rendesen fizetjük, mivel abban az esetben, ha az évfordulókor nem mondjuk fel a biztosítást, azt a biztosító automatikusan meghosszabbítja egy évvel. Kötelezőbiztosítás váltásra képesek vagyunk, és mindenképpen kössük meg, hiszen ez egy nagyon fontos eleme a közúti közlekedésnek.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy minden gépjárműhez meg kell, hogy legyenek az érvényes papírok ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk kimenni az utcára. Hiszen, hogy ha balesetet okozunk, akkor nekünk kell kifizetni zsebből az okozott kárt. Ilyen esetben a biztosító fizetne helyettünk, de ha a kötelező biztosítás nincsen megkötve, akkor bajban vagyunk, ugyanis nagyon sok pénztől eshetünk el.

Ezért kérjük, hogy legyen óvatos és körültekintő, figyeljen oda mindenre, hogy meg legyen az összes papír, mert ha ezt megteszi akkor nem kell aggódnia amiatt, hogy olyan dolog történik amiből esetleg rosszul jöhet ki. Ráadásul önt is megnyugtatja a tudat, hogy minden olyan szükséges dokumentummal rendelkezik, ami a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen.

Az a kérdés tehát, hogy mi van, ha lejárt a kötelező biztosításom, mit tegyek, akkor merül fel, amikor közeledik a váltás időszaka, ilyenkor ugyanis el kell dönteni, hogy marad a régi biztosítónál meghosszabbítva az élő kötelezőjét, vagy pedig él a lejárati idő adta lehetőségével és váltásra készül.