biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mi a kötelező biztosítás felmondásának menete?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Az a kérdés, hogy mi a kötelező biztosítás felmondásának menete, évente legalább 1,5 millió gépjármű tulajdonos fejében megfordul. Ideje minden nyitott kérdést ezzel kapcsolatosan rendbe tenni, legalábbis ezzel kapcsolatosan is számíthat a Biztoshely szakportálra!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás más társasághoz való átvitelére évente egyszer van lehetősége minden autósnak. A kötelező biztosítás felmondása az évforduló előtt 30 nappal meg kell érkezzen az adott biztosítóhoz. A kötelező biztosítás váltáskor legelső lépésként szabályszerűen fel kell mondani a meglévő érvényes biztosítást. Ennek érdekében ki kell tölteni a felmondási nyilatkozatot és ezt az előző biztosítóhoz el kell juttatni. Azt a kötelező biztosítást nem kell évente újból megkötni, amely határozatlan időtartamra szól, mert ez a biztosítási évforduló elérkeztével automatikusan megújul.

Nagyon fontos, hogy a felmondás időben megtörténjen, nem elég új szerződést kötni, hanem a meglévőt szabályosan fel kell mondani. A kötelező biztosítás tekintetében a 2010 előtt vásárolt járművek esetében január 1., a 2010-ben vagy utána vásároltaknál pedig a biztosítás kötés naptári dátuma az évforduló, mely előtt legalább 30 nappal kell megtörténjen a kötelező biztosítás felmondása. Szem előtt kell tartani feltétlenül, hogy ezen időszakon belül a felmondásnak meg kell érkezni a biztosítóhoz, nem elég, ha a határidő napján írjuk meg, vagy adjuk postára. A kötelező biztosítás felmondása kizárólag írásban történhet meg, mely felmondásnak tartalmaznia kell a jármű egyedi azonosító adatait, a szerződő fél pontos adatait, valamint a kötvényszámot és a szerződésszámot is.

A kötelező biztosítás felmondása történhet a segítségünkkel is, ennek nagy előnye, hogy biztos nem fut ki az ügyfél a megszabott határidőből. Ebben az esetben kösse meg biztosítását a weboldalunkon, és minél hamarabb küldje meg nekünk az alkuszi megbízást, a többit már mi elintézzük Ön helyett!