biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mikortól lehet a kötelező biztosítást évfordulóval felmondani?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Sokáig egységes volt a biztosítási évforduló minden üzembentartó számára, de a törvényen változtattak, így sokan már nem teljesen vannak tisztában az évforduló dátumával. Amennyiben ezt figyelembe vesszük jogos lesz a kérdés: Mikortól lehet a kötelező biztosítást évfordulóval felmondani?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A kötelező biztosítást szabályozó törvényt nemrég alaposan megváltoztatták. Szakmai elemzők szerint itt volt az ideje a változtatásoknak, mely változások mindegyikének meg volt az oka. Az új rendszerben megváltoztatták a gépjármű besorolás alapját, hogy igazságosabbá tegyék az egy kockázati csoportba tartozók díjfizetési kötelezettségét, valamint megszüntették az egységes év végi évfordulót. Az év végi kampányban már annyi autótulajdonos vett részt, hogy sem a biztosítás közvetítők, sem a biztosítók nem győzték az adminisztrációt, mely a határidők pontos betartását veszélyeztették. Így az új szabályozás értelmében mindenkinek a szerződés megkötésének napja a jövőben a biztosítási évfordulója. Természetesen a régi folyamatos szerződésekre nem vonatkozik, de az elemzők szerint az adás-vételeknek köszönhetően egy két éven belül megoszlik az adminisztrációs teher az év 12 hónapjára.

A biztosítási évfordulóra való felmondás szabálya azonban nem változott. A felmondást továbbra is írásban kell eljuttatni a biztosító társaság részére az évforduló előtt legalább harminc nappal.