biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mit kell feltétlenül elintézni nyaralás előtt?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A rutinos utazóknak, nyaralóknak egészen biztos, hogy fent van a listájukon az indulás előtt mindenképp megkötendő utasbiztosítás. Az ember nem is gondolná, hogy mi mindenre terjed ki ez a fajta szolgáltatás. Amikor például egy külföldi úton elveszíti valaki az okmányait, vagy rossz esetben érkezéskor a reptéren kiderül, hogy elveszett a csomag, akkor egy jól megkötött utasbiztosítás mindezekre fedezetet biztosít. Sőt a kockázatviselés még az olyan helyzetekre is kiterjeszthető, mint amikor külföldön pénzt vált valaki, majd kiderül, hogy a pénzváltó nem legális és kár éri az ügyfelet e miatt.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

A hazai biztosítási piacon egyre szélesebb körben és egyre magasabb színvonalin kínálnak a társaságok utazásra szolgáló konstrukciókat, melyeket szinte minden egyes esetben abszolút személyre lehet szabni. Ez azt jelenti, hogy minden ügyfél választhat olyan tételt magának, amelyik a legkedvezőbb abból a szempontból, milyen szinten kívánja bebiztosítani a csomagjait, sőt ahhoz is alakítható a szolgáltatás, hogy mi lesz az úti cél.

Oldalunkon az utasbiztosítás kalkulátor segítségével még akár az indulás előtt egy két órával is választani lehet, hiszen itt az összes neves biztosító társaság ajánlatát egy oldalon megtaláljuk és ezek tartalmát, díjait mindjárt össze is lehet vetni egymással. Ezzel a módszerrel könnyű szerrel kiválasztható, hogy kinek melyik módozat a legmegfelelőbb. Ezen felül még azt sem szabad elfelejteni, hogy az interneten való utasbiztosítás kötésekor nem csak online kötési kedvezménnyel lehet számolni, de ilyen rövid időn belül semmi más módon nem juthat hozzá szerződéséhez. De a technika mai állása még azt is lehetővé teszi, hogy ha nagyon sietős a dolog, akár SMS használatával is megköthető egy biztosítás.

Amikor tehát azon törjük a fejünket, hogy mit kell feltétlenül elintézni nyaralás előtt, talán a legfontosabb teendő, hogy kössünk egy utasbiztosítás. Ekkor ugyanis hozzájutunk egy olyan szerződéshez, amelyben együttesen megtalálható a hagyományos baleset- és életbiztosítás, sőt még betegségbiztosításra is kiterjedhet, valamint fedezi a poggyászaink biztosítását is, és ami manapság már szintén elengedhetetlen, a remek találmány, az assistance szolgáltatás. Aki többet szán erre a szolgáltatásra, az egyrészt nagyobb biztonságban érezheti magát majd és a nyaralást nem zavarja meg az örökös aggódás, de ami a lényeg, hogy egy jogvédelmi, vagy akár felelősségbiztosítással kiegészítve már valóban minden elképzelhető eseményre bebiztosítja magát és persze az egész családot.

Az assistance szolgáltatás az utasbiztosításoknak fontos eleme, mert a nap 24 órájában bár mikor a saját anyanyelvünkön kérhetünk és kaphatunk segítséget, ami nagyon hasznos lehet, ha teszem azt egy olyan helyen nyaralunk, ahol nem beszéljük az adott ország nyelvét. Elég bajunk van, amikor ér bennünket egy baleset, vagy elveszítjük az útlevelünket. Ilyen esetben legalább meg van az a biztonságérzet, hogy akitől segítséget kérünk, az azonnal érti amit mondunk és a válasz is rögtön érthetően érkezik meg.

Az utasbiztosítás birtokában tudhatjuk, hogy amennyiben betegég lép fel, vagy történik egy baleset, akkor a szerződött biztosítónk azonnal szervezi a mentésünket, a fedezet természetesen kiterjed az ezzel kapcsolatos költségekre és a legrövidebb időn belül értesítik a hozzátartozókat, de még a beteg látogatásának költségei is benne foglaltatnak a biztosítási díjban.

Nem elhanyagolható tény, hogy bár milyen bajba kerülünk, mint például egy orvosi ellátás, vagy kórházi ápolás válik szükségessé, a díjon belül a biztosító fedezi a tolmács költségeit is, sőt igen humánus a szolgáltatásnak az a része, hogy ha a családban a felnőtteket éri baleset, vagy lebetegszenek, akkor a velük kint tartózkodó gyermekek hazaszállítását is vállalja és intézi a biztosító.

Nagyon fontos tudnivaló, sokan beleeshetnek abba a hibába, hogy azt gondolják, ha rendelkeznek Európai Egészségbiztosítási Kártyával, akkor nincs szükség utasbiztosításra, pedig ez egyáltalán nem így van! Elsősorban ezért, mert a nevéből is kitűnik, hogy a kártya kizárólag az európai országokra terjed ki, másrészt ami szintén nagyon lényeges, hogy kizárólag olyan intézményekben történő ellátásra biztosít fedezetet, melyekkel az OEP szerződéses viszonyban áll. E mellett persze semmilyen egyéb, plusz szolgáltatást nem nyújt a kártya, így ezzel önmagában nem rendelkezünk sem poggyászbiztosítással, sem pedig assistance szolgáltatással, ami pedig lássuk be, legalább annyira fontos, hogy meg legyen, mint a betegség-, balesetbiztosítás.