biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mit kell tenni, ha nem érkezik meg a díjértesítő levél?

Kérjük értékeljen minket...
0 of 5 - 0 votes
Thank you for rating this article.

dijertesito level nem  erkezett megEddig nagyon sok ember élt azzal a jelzési lehetőséggel, hogy nem kapták meg a mostani biztosító társaságuktól a díjértesítőt a következő évi kötelezőbiztosítás tekintetében. Ezeknek a személyeknek akarunk útmutatást adni, hogy mi a teendő ilyen helyzetekben, mit kell tenni, ha nem érkezik meg a díjértesítő levél? Hogy, ha nem ismeri a mostani biztosító társaságának a következő évre vonatkozó évi indexált kötelező gépjármű felelősségbiztosítás árait, akkor nem nagyon tud az ön számára megfelelő döntést hozni abban a tekintetben, hogy váltson-e biztosítót vagy ne. Ahhoz, hogy több információt szerezzen a biztosítási árakról alapvető joga van mindenkinek.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat. 

A kötelező biztosítással kapcsolatban az egyik legnagyobb és legfontosabb átalakulás, hogy az évforduló előtt 50 nappal a mostani biztosítójának figyelmeztetnie kell önt arra, hogy közeledik ez az időszak és a díjváltozásokról is meg kell adniuk a fontos információkat. Hogyha nem kapott megfelelő értesítést, akkor természetesen személyesen vagy akár telefonon is utána kérdezhet az információknak a saját biztosítójánál, ráadásul itt a díjakról is érdeklődhet. A kötelező biztosítás évfordulója miatt számításba kell vennie, hogy elnyúlhat az ügyintézés folyamata. A kötelez biztosítás rendkívül fontos mozzanat úgymond a gépjármű tulajdonosok életében. A kötelező nélkül nem kap fedezetet az esetleges balesetekre amit ön okozott másoknak, így tehát mondanunk sem kell ,hogy mennyire fontos ennek a megléte.

Meg kell bizonyosodnia róla, hogy mielőtt kimegy a forgalomba meg legyen ez a biztosítási forma, ellenkező esetben büntetésekre számíthat és rendkívül rosszul jöhet ki anyagilag. Így érdemes előre megfontoltan döntenie és odafigyelnie az elmulasztott dolgok pótlására. A kötelező biztosítás másik fontos kikötése, hogy a biztosító cégek kötelesek megkötni ezt , önnek csak ki kell választania a megfelelő csomagot.

Amennyiben Ön a mi alkuszcégünk közreműködésével szerződött már a meglévő biztosítására is, abban az esetben számíthat arra, hogy idejében felhívjuk a figyelmét arra, ellenőrizze le, hogy a díjértesítő megérkezett-e, vagy pedig ha nem, akkor elmondjuk mit kell tenni, ha nem érkezik meg időben a díjértesítő levél.