biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Most is lehet biztosítót váltani?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítások szabályai az elmúlt években jelentős változásokon mentek keresztül, így néha az egyszerű halandó ember nem is tudja követni azokat. Ezeknek a módosításoknak minden esetben megvannak a vízhangjai, hogy jó döntés volt-e, vagy sem, valamint megvannak az úgynevezett áldozatai akik még a rendelkezést sem teljesen látják tisztán. Nos, ezek az emberek így gyakran teszik fel a kérdést még ma is: Most is lehet biztosítót váltani?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Az új szabályozás kimondja, hogy mindenkinek a biztosítási évfordulón van lehetősége a szabályok betartása mellett biztosítót váltani. Azonban az egységes év végi évforduló megszűnt, így már nem mindenkinek december vége ez a dátum. Ez annyit tesz, hogy aki év közben vásárol autót, vagy év közben vált üzembentartót annak a biztosítási évfordulója már a tényleges szerződés kötés napja. Tehát a kérdésre a válasz, hogy mindenki a saját biztosítási évfordulóján tud biztosítót váltani, úgy hogy az előző szerződést az évforduló előtt legalább harminc nappal írásban felmondja.

A biztosító váltás előtt azonban érdemes alaposan körbe nézni a kötelező biztosítások piacán. Jelenleg 15 biztosító kínálja a saját szolgáltatását, melyek mindegyikében jelentős eltérések is lehetnek. Nem mindegy senki számára sem, hogy egy szolgáltatásért, ami ráadásul kötelező, hogy mennyit fizet. Érdemes a biztosítást úgy kiválasztani, hogy a biztosító kárrendezését, a biztosító ügyfélszolgálati kiépítettségét, és a fizetendő díjakat egyszerre vizsgálja meg. Ezek alapján kiválasztott legjobb ajánlattal indulhat a biztosító váltás folyamata.