biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nem küldtek a kötelező biztosítás szerződéshez csekket, mit tegyek most?

Kérjük értékeljen minket...
4.33 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Érdemes a kötelező biztosítás szerződés aláírása előtt alaposan megnézni minden részletet, és megismerni az összes feltételt, kötelezettséget, és jogot. Amennyiben ezt megteszi, úgy kiderül az a tény, hogy a folyamatos díjfizetés biztosítása, azaz időben történő befizetés az üzembentartó felelőssége. Ennek a kötelezettségnek eleget kell tenni minden esetben. Nem küldtek a kötelező biztosítás szerződéshez csekket, mit tegyek most?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Mint az köztudott a kötelező biztosítás minden üzembentartó számára kötelező, aki a gépjárművel a közlekedésben részt kíván venni. Azonban fontos tudni, hogy a kötelező biztosítás egy folyamatos díjfizetésű biztosítás, tehát a díjakat a szerződésben meghatározott időnként be kell fizetni a biztosító számlájára. A be nem fizetett díjak miatt a biztosító a szerződést megszüntetheti, melynek súlyos következményei lehetnek. A díjakat be lehet fizetni csekken, átutalással, vagy a biztosító ügyfélszolgálatán. Fontos tudni, hogy a befizetés pontossága akkor is az üzembentartó felelőssége, ha a biztosító valamilyen adminisztrációs hiba miatt nem küld csekket, vagy díjbekérőt. Ilyen esetben a legjobb ha azonnal felkeresi a legközelebbi ügyfélszolgálatot, vagy a szerződésen megtalálható bankszámlára elutalja a díjat. Az utalás közleményébe feltétlenül írja be a szerződés számát, és a forgalmi rendszámot.

Nagyon fontos, hogy minden apró részletet ismerjen a szerződésből. Amennyiben erre odafigyel, úgy elkerülheti, hogy a biztosító társaság díj nemfizetés miatt törölje a szerződést. A törölt szerződés reaktiválása a rengeteg adminisztráció mellett nagyon sok pénzbe is kerül, hiszen a díjjal nem rendezett napokra a Mabisz fedezetlenségi díjat számol fel, mely többszöröse a rendes biztosítási díjnak.