biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nyugdíjkérdésben mozgolódik az MNB?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Fogyasztóvédelmi szerepet és pénzügyi felügyeleti szerepet is betölt a Magyar Nemzeti Bank az új ellenőrző struktúrában és a kettő kiegészíti, azaz kitölti egymást, így összehangoltan tudnak dolgozni. A folyamatos díjas életbiztosítások mennyisége egyre csak csökken Magyarországon. Ami csak azzal kanyarítható vissza, hogy a társaságok visszaszerzik a bizalmat.

Az év kezdete óta az adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások is kiveszik a részüket ebből. Az olyan elvárásokat kívánják teljesíteni, amik egyszerűsítésről szólnak, tehát átláthatóság és egyszerűsítés a fő koncepció. Az ügyfelek igényeit mindenképpen ki kell elégíteni és hozzájuk kell, hogy igazodjon a rendszer.

Tehát ez a hosszú távú terv és erről kell szólnia az elkövetkezendő időszakoknak, teljesíteni kell az elvárásokat. Mindenféleképpen ennek kell szem előtt lenni és ezt kell szem előtt tartani. Mivel csökkennek a folyamatos díjas életbiztosítások, ezért valamivel mindenképpen fel kell pezsdíteni a biztosítási piacot. A kötelező biztosításnál a díjszint csökkenése megáll, ami szintén egy fordulatot jelent ebben a szférában is.

A személyi sérüléses eseteknél, azaz károknál a kockázatok is nőnek. Az elmúlt néhány évben viszont a közvetítők száma eléggé megcsappant. A termékeknek a transzparenciáját mindenképpen erősítené az MNB, mert nem célja, hogy a közvetítőket jogi képzésre küldje. Ha csak teheti, nézzen ide vissza rendszeresen, főleg hogyha követni szeretné az ezzel kapcsolatos további híreket. Innen ugyanis meg lehet tudni, hogy nem csak a gépjármű biztosítások terén jöhet változás, de nyugdíjkérdésben is mozgolódik az MNB.