biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Társasház biztosítás váltás és felmondás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A harminc napos határidő érvényes ebben az esetben is, tehát a biztosító és a szerződő fél felmondhatja a szerződést. Ráadásul a társasházi közösség ezután már meg is kötheti az új szerződését. Egy társasház életében minden olyan pontot meg kell beszélni biztosításkötésekor, amit csak lehet, mert az egész lakóközösséget érinti ez a szerződés. Tehát, hogy ha ilyen dologra adjuk a fejünket, akkor nem árt megbeszélni a többi lakóval is az esetleges biztosításváltást is.

Egy társasház élete nem annyira egyszerű, mint ahogy az emberek elképzelik. Nagyon fontos folyamatokat kell megvitatni és összeegyeztetni, márpedig a biztosításváltás egy fontos dolog. Amennyiben a ház lakói megegyeznek a váltásban, akkor a meglévő biztosítást mindig írásban kell felmondani, másként nem fogadják el a biztosítók. Viszont az ügyfélszolgálaton is át lehet adni.

Kérjen árajánlatot társasház biztosításra itt!

Tehát, ha többen úgy határoznak, hogy nem éri meg tovább fizetni a költségeket, mert a meglévőnél jobb módozatot találtak, akkor a felmondással megszűnik a szerződés. Viszont azok a díjak melyek elmaradtak, azokat be kell fizetni. Függetlenül az egyes lakók, bérlők biztosítottságától az egész lakóközösség be van biztosítva és közös tulajdonú lakóházaknál az önkormányzat által birtokolt rész is biztosítva van. A közös képviselő munkája az, hogy leegyszerűsíti a tulajdonosok teendőit. Természetesen, mint minden lakóközösségben vannak olyan dolgok, amikben nem értenek egyet a tulajdonosok, de higgyék el, hogy ha meg tudják beszélni a biztosítással kapcsolatos teendőket, akkor könnyen dűlőre tudnak jutni. Tehát társasházra vonatkozó új biztosítást nagyon könnyen tud kötni csak, fel kell bontani a régi szerződést és máris hozzáláthatnak egy új kereséséhez.

Persze érdemes megkötni a társasház biztosítást, mert rengeteg előnnyel jár, ha megvizsgáljuk egyes pontjait. A biztosító társaságoknál ki tudjuk választani ezt az opciót és könnyen hozzájuthatunk a társasház biztosításhoz, de mint már hangsúlyoztuk dűlőre kell benne jutni és , hogy ha a lakó közösség egyhangúan azt mondja, hogy meg kell kötni a legjobb konstrukciójú szerződést, akkor mindenképpen el kell kezdeni a  folyamatot. A társasház biztosítás lehetőséget nyújt az épületek és az adott vagyonok egy szerződésben történő biztosítására, figyelve a tulajdonosok egyedi akaratára. A biztosítást bármely olyan társasházi közösség megkötheti, akihez hozzátartozik a lakó közegben megtalálható vagyonok tulajdonjoga.

Olyan problémák is felmerülhetnek, mint a tetőn felgyülemlett hó, ami érzékenyen viselkedik a hirtelen és szélsőséges hőmérsékletingadozásokra, ezért nagyon sokszor előfordulhat, hogy a hó miatt akár meg is csúszhat az egész hó által tartott jég és sajnos az a helyzet, hogy jégcsapok is kialakulhatnak. Akár 4-6 lakással is lehet biztosítani az adott házat, így egy kisebb lakóközösség is hozzá tud férni a biztosításhoz. Tehát, hogy ha szeretnénk megkötni ezt a biztosítási fajtát, akkor kis lakóépületre is bátran szerződhetünk, és nem kell aggódnunk, hogy esetleg egy nagyobb lakóközösséget igényelne az, hogy hozzájuthassunk a biztosításhoz.

Elég páran összeülni egy ilyen kis közösségben és átvitatni a biztosítás főbb pontjait valamint azt, hogy ebből miért jöhetünk ki jól. Persze mindenkinek más igényei vannak, de biztos, hogy meg tudjuk találni azt a bizonyos közös nevezőt még akkor is, hogy ha nem azonnal. Így ennek tudatában terjesszük be a társasház biztosítást a lakóközösség elé, vagy amennyiben már van, de annál sokkal jobbat találtak, hogy ők is tudomást szerezzenek erről a biztosítási formáról és utána majd eldől, hogy mi lesz a sorsa. Talán többen könnyebb is dönteni és könnyebb meghatározni a lakóközösség célját, a jövőbeli terveket.

Legalább biztosítva lesz a ház elemi károk ellen és olyan balesetek ellen is, ami kárt tehet a házban. Így védve vannak a különböző szerkezeti elemek és a lakók is. Persze bármikor történhet bármi egy ilyen helyzetben, de most, hogy lassan kilábalunk a télből, kimondhatjuk, hogy ez az az időszak, amikor meg kell fontolni a biztosítás igénylését főleg, hogy ha a jövő évben gondolkozunk és már biztonságban szeretnénk tudni lakókörnyezetünk egész területét. Nem olyan nehéz elhatározni magunkat, ott az a sok ember, csak úgy juthatnak előre, hogy ha összedolgoznak és megvitatják a körülményeket, az előnyöket és a hátrányokat. Nyilván egyénileg fog eldőlni, hogy ki mihez ragaszkodik, milyen irányban szeretne haladni, de könnyen meg lehet találni azt a bizonyos közös nevezőt, Amikor társasház biztosítás váltást határoz el a lakóközösség, semmi mást nem kell tenniük, mint ide kattintva a mi oldalunkon előkeresni az árajánlat kérő kalkulátor programot, hisz ennek segítségével pár perc alatt leadhatja igénylését több biztosító árajánlatára. Biztosításokkal kapcsolatban bátran fordulhat hozzánk, így kiterjesztve tudását az adott dolgokkal kapcsolatban.