biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Üzembentartó átírás díja, költségei és fogalma

Kérjük értékeljen minket...
4.77 of 5 - 53 votes
Thank you for rating this article.

Az üzembentartó jogokat az a személy gyakorolhatja, akit a gépjármű tulajdonosa az üzembentartói szerződésben erre feljogosít. Az üzembentartó jogosult a gépjárművet forgalomban tartani, az összes ezzel kapcsolatos jogokat gyakorolni. Ő műszaki vizsgáztatja a gépjárművet, megköti a felelősségbiztosítást, azaz lényegében gyakorolja a tulajdonosi jogokat.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!


A lényeg a lényegben az
, hogy az üzembentartói bejegyzés költségei az alábbiak:

uzembentartoi arak 2014

1.- Új forgalmi engedély ára 6.000.-Ft, amennyiben nagyon régi típusú a forgalmink akkor 12.000.-Ft.
2.- Amennyiben az üzembentartói jogot ajándékba kapja valaki, akkor a vagyonszerzési illeték 50%-át kell megfizetnie, amennyiben az üzembentartói jogot vásárolja valaki ( akár csak 10 Ft.-ért ) akkor viszont a vagyonszerzési díj 25 %.-át kell csak kifizetnie.
3.- Egyeneságú rokonság esetében (szülő, gyermek, házastárs) pedig az egész bejegyzés ingyenes, csupán az új forgalmi engedély költségét, azaz 6.000.- Ft-ot kell kifizetnie.

Az üzembentartó átírás, illetve bejegyzés intézéséhez az okmányirodába a következő okmányokat kell magunkkal vinni. Szükség van a személyazonosságot igazoló iratokra, a forgalmi engedélyre, a jogszerzés módját igazoló okirat, a forgalmi engedély illetékének befizetését igazoló irat, a vagyonszerzési illeték befizetését igazoló okirat, az üzembentartó nevére szóló kötelezőbiztosítás kötvénye, és végül a műszaki adatlap. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, illetve egyéni vállalkozás esetén csatolni kell még az ügyintézéssel megbízott személy eljárási jogát igazoló megbízási okiratot, az aláírási címpéldányt, és végül három hónapnál nem régibb cégbírósági bejegyzést.