biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Üzembentartó váltás költségei és ára

Kérjük értékeljen minket...
4.75 of 5 - 187 votes
Thank you for rating this article.

Az üzembentartói bejegyzés a vonatkozó törvény szerin 2023 / 2024 évben továbbra is illetékmentes lesz akkor, hogyha az új üzembentartó a tulajdonjog megszerzéséért bizonyítható módon fizetett. Ebben az esetben ugyanis az üzembentartó váltásra tulajdonosváltással együtt kerül sor egy személyben, így a gépjármű új üzembentartója egyben tulajdonos is lesz.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Az üzembentartó váltás költségei és ára  2023 / 2024 évben az alábbiak függvényében alakul:

Vagyonszerzési illeték mértéke:

uzembentartoi arak 2014

A lényeg a lényegben az, hogy az üzembentartói bejegyzés költségei az alábbiak:

1.- Új forgalmi engedély ára 6.000.-Ft, amennyiben nagyon régi típusú a forgalmink akkor 12.000.-Ft.
2.- Amennyiben az üzembentartói jogot ajándékba kapja valaki, akkor a vagyonszerzési illeték 50%-át kell megfizetnie, amennyiben az üzembentartói jogot vásárolja valaki ( akár csak 10 Ft.-ért ) akkor viszont a vagyonszerzési díj 25 %.-át kell csak kifizetnie.

Nem szabad megfeledkezni a járulékos költségekről sem, az üzembentartó váltás költségei és ára 2023 / 2024 évben is magában foglalja többek között a kötelező biztosítás díját, hiszen ha a gépjármű gazdát cserél, mindig az új üzembentartónak kell érvényes kötelezővel rendelkeznie. Ha az üzembentartó váltás tulajdonjog változással is jár, akkor felmerülnek még további kiadások az adásvétel során, mint például új forgalmi engedély és az új törzskönyv kiállítási költsége, mely 6000 – 6000 forint.

Oldalunkon egyszerűen és gyorsan letölthető az üzembentartó váltáshoz szükséges formanyomtatvány, itt ezzel egy időben részletes tájékoztatást adunk a lebonyolítás menetéről és a felmerülő költségekről egyaránt.

Az új üzembentartói nyomtatványt itt letöltheti