biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Üzembentartói bejegyzés olcsóbban, egyenesági rokon esetén

Kérjük értékeljen minket...
4.89 of 5 - 61 votes
Thank you for rating this article.

Az üzembentartói bejegyzés bár olcsóbb megoldás mint a gépjármű teljes átírása, de üzembentartó váltás esetén és lehet még min spórolni. Amennyiben azon gondolkodik, hogy üzembentartót jegyeztet be, akkor 6.000.- Ft-os forgalmi engedély csere költségre és a gépjármű teljes illetékének a 25 vagy 50 százalékának megfelelő kiadásokra kell felkészülnie. De van egy kivétel!

Amennyiben a leendő üzembentartó egyenesági rokona a tulajdonosnak, ez esetben nem kell illetéket fizetni, csupán a forgalmi engedély költségét ami 6.000.-Ft. Tehát abban az esetben, ha a tulajdonos és a leendő üzembentartó között egyenes ágú rokonság áll fenn ( szülők-gyermekek-nagyszülő, házastársak, és most már a testvérek is ) akkor könnyedén minimalizálhatja a bejegyzés költségét. Ebben az esetben az üzembentartói kérelem és a kötelező biztosítás igazolása mellé szükséges bemutatni a születési vagy házassági anyakönyvi kivonatot, kivonatokat, amellyel igazolható az illetékmentesség.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
Ne feledje, üzembentartó váltás esetén szüksége lesz egy új kötelező biztosításra is, melyet weboldalunkon online meg is köthet mindössze pár perc alatt!