biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

All-in biztosítás használt autókra casco helyett

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Újdonsággal jelent meg a biztosítási piacon az AEGON, azon használt autó tulajdonosokat megcélozva, akiknek nem túl drága gépkocsijuk van és ezért nem is kötnek cascót, gondolván, hogy ezzel spórolnak. Az All-in biztosítás használt autókra casco helyett egy olyan szolgáltatás, ahol, az ügyfél lehetőséget kap a díj megválasztására. Ahogy más gépjármű biztosítások esetében, itt is van egy alapszolgáltatás, melyet bővíteni lehet szinte minden felmerülő kockázat tekintetében.

Online All-in biztosítás árajánlat kérés

Az
All-in biztosítás 2012. év végén jelent meg először az AEGON palettáján, mely konstrukció bevezetésével a társaság legfőbb célja az volt, hogy egyetlen összevont szolgáltatási csomaggal az ügyfél olyan szerződéshez juthasson, amivel fedezethez juthat nem csak a gépkocsik használata során felmerülő, de az utazásokra való biztosításokat illetően is.

Az idén a csomagot továbbfejlesztve a használt autó tulajdonosok is már nagyon kedvező feltételekkel vehetik igénybe ezt a módozatot, hisz egy koros, kis értékű használt gépjármű cascobiztosításánál jóval kisebb összegért köthetik meg az All-in biztosítást. Ez a csomag ugyanis a társaságok között egyedül ajánl jelenleg olyan töréskár biztosítást, ahol a gépkocsi piaci értékét figyelembe véve fixen és előzetesen megadja a biztosítási összeg nagyságát.

Statisztikai adatok szerint a magyarországi személygépkocsi állományra a rohamos és nagy mértékű elöregedés a jellemző, ennek bizonyítéka, hogy amíg 6-7 évvel korábban10 év volta felmérések szerinti átlag személyautó életkor, ez 2011. év végére már 12 évre emelkedett. Ugyanakkor a használt autókat forgalmazó kereskedések forgalma is növekedett a korosabb autók tekintetében. Az eladott gépkocsik 65 százaléka 9 évesnél öregebb, és ezzel együtt egyre kisebb áron lehet hozzájuk jutni. A tendencia rányomja bélyegét a casco biztosítások kelendőségére is, hisz az utolsó hat évben a díjcsökkenés ellenére a megkötött cascók száma is sokat esett. Hazánkban ma közel. autópark nyolcvan százalékára nem kötnek cascót, tehát ezek a gépkocsik minden kockázati fedezet nélkül vesznek részt az autós forgalomban.

A kirívó adatok nyomán az AEGON egy internetes közvélemény kutatást készített az autósok körében, felmérték a gépkocsi üzemeltetésének szokásos körülményeit, és főként arra irányult a felmérés, hogy az üzembentartók hogyan vélekednek a casco biztosításról. Az eredmény alapján a társaság arra a következtetésre jutott, hogy az egyre idősebb személyautókra egyre kevesebben és ritkábban kötik meg a cascót. Az adatok bizonysága szerint az elmúlt másfél évben gyártott autók tulajdonosai még 80 százalékban igénybe vették a casco biztosítást a kötelező mellé, viszont a 2009-ben gyártott kocsiknál ez a nagyság már hatvan százalékra csökkent, a 2005-ös évjáratok esetében pedig az érték mindössze negyven százalék.

Az All-in biztosítás használt autókra casco helyett jóval olcsóbban köthető, mint az önálló casco biztosítás, ezzel talán növelni lehet majd e termék népszerűségét. Ugyanis a felméréssorán meginterjúvolt személyautó tulajdonosok közül a nagy százalék magasnak tartotta a caso díjakat, a válaszadók egynegyede szerint felesleges költségvállalás ennek megkötése, elenyésző mértékben nyilatkoztak úgy, hogy a casco egy nem megfelelő biztosítási módozat. A legnagyobb mértékben tehát a casco ára határozza meg a kötési kedvet.

Az autók elöregedése viszont egyre inkább szükségessé teszi, hogy a már keveset érő használt autókra is elérhető áron lehessen legalább lopás és töréskár elleni biztosítást kötni. Ezt a felmérési eredményt tartotta szem előtt az AEGON, amikor a közvélemény maximális figyelembe vételével kialakította és piacra dobta az All-in biztosítás használt autókra casco helyett működő szolgáltatását. Ebben a módozatban az ügyfelek saját maguk kiválaszthatják, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyeket szeretnék a csomagba betenni, így végül is akár az összes – minden káreseményt lefedő – lehetséges fedezetre szólhat a szerződés. A legkedvezőbb része ennek a konstrukciónak, hogy újdonságként jelenik meg benne a gépjármű-törés összegbiztosítás, ahol is az ügyfél saját maga szabhatja meg, hogy az autó piaci értékének 40 vagy 60 százalékával megegyező kártérítési igényt jelöl meg. Az eddig ismert cascók  körében ez a lehetőség nem létezett, így valóban újdonságszámba megy nem csak maga az All-in biztosítási konstrukció, de ez az igen kedvező pontja önmagában is. Az AEGON hűen eddigi szemléletéhez nagyon komolyan veszi az ügyfél megelégedettségét, valamint azt is, hogy az általa nyújtott szolgáltatás érthető, követhető és világos legyen mindenki számára.

Az All-in biztosítás használt autókra casco helyett egészen biztos, hogy megállja majd a helyét, mert a csomagban fedezetet biztosít tűz- jégverés okozta károk, valamint lopás ellen, de olyan káresemények is szerepelnek a szolgáltatásban, melyeket a hagyományos cascók nem tartalmaznak. Ide tartozik többek között a szélvédőkár, melyet önrész vállalása nélkül is lehet választani, vagy a garázsépület is biztosítható e konstrukción belül. A másik igen előnyös pont a díjmentesítő szolgáltatás, mellyel munkanélküliség esetén lehet élni, amikor is az ügyfél ha munkáját elveszíti, a biztosítótól három havi díjjóváírásra számíthat. Választható továbbá a vadak-, rágcsálók elleni védelem és  természetesen a kátyúkár is,ezen felül bevonható a szerződésbe a gépjármű iratainak, vagy a rendszám elvesztésének esetén felmerülő költségek megtérítése is. Az All-in biztosítás maximum öt millió forint értékű használt autókra vehető igénybe, a választható önrész tűz, jégkár, lopás tekintetében 10 százalék lehet, a töréskár esetén kicsit magasabb, de így is csak 15 százalék.