biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Allianz biztosítás felmondása, váltása, kötelező, casco és lakás

Kérjük értékeljen minket...
3.92 of 5 - 25 votes
Thank you for rating this article.

Az Allianz kötelező biztosítás felmondása egyszerűen lebonyolítható, de feltétlenül fontos betartani az ide vonatkozó szabályokat. Ez alapján a felmondás akkor lesz csak érvényes, ha felmondásunk a biztosítóhoz a megszabott határidőn belül megérkezik, tehát az évfordulót megelőző harmincadik napig.

Ha a felmondás szabályosan megtörtént, akkor nincs akadálya az Allianz biztosítás váltásának. Aki az év végéig válthat, annak az Allianz kötelező biztosítás felmondása és váltása le kell rendeződjön december 1 éjfélig, valamint az új biztosítás megkötését úgy kell intézni, hogy január 1-jén már élő szerződéssel rendelkezzen az ügyfél a választott új biztosítónál.

Az Allianz kötelező biztosítás felmondása mindig magában kell, hogy foglalja az ügyfél személyes adatait, az adott gépkocsi rendszámát, a felmondani kívánt kötvény számát, a felmondás pontos dátumát és az ügyfél aláírását. Az Allianz kötelező felmondását és a váltását is intézhetjük közvetlenül a biztosító megkeresésével, a +36 (88) 590 826 fax számon. Azonban amennyiben a Biztoshely biztosítási portálon keresztül a mi segítségünkkel mondja fel meglévő Allianz biztosítását és köti meg az új szerződését, akkor ezt mi ingyenes szolgáltatás keretében vállaljuk.

Az Allianz casco felmondása és váltása is az általános rendelkezéseknek megfelelően zajlik, amennyiben a szerződést évfordulóra mondja fel az ügyfél, de nem vált biztosítót, hanem marad a társaságnál és itt köt új cascót, igen nagy kedvezményeket nyújt az Allianz.

Az Allianz lakásbiztosítások felmondása, biztosító váltás esetében a kockázatviselés a biztosító részéről a szerződés megszűnése pillanatáig él. Ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy a lakásbiztosítás felmondása után azonnal megtörténjen a váltás és az új szerződés megkötése, mert csak így nem marad az ingatlan egy napra sem fedezet nélkül. Természetesen a határozott idejű szerződéseket nem kell felmondani az ügyfélnek, azonban a határozatlan idejű Allianz lakásbiztosítás felmondásakor a felmondó levélnek a kívánt időpont előtt legalább harminc nappal be kell érkeznie a biztosító társasághoz.

Az Allianz lakásbiztosítás is hasonlóan a kötelezőhöz, vagy a cascóhoz felmondható a biztosító közvetlen megkeresésével faxon, de az Allianznál kötött bármely biztosítási szerződés felmondását el lehet intézni a Biztos hely biztosítási portálon részünkre adott megbízással, ebben az esetben pedig minden ügyfél díjmentes ügyintézésben részesül.