biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Allianz Otthonbiztosítás Plusz bemutatása és biztosítás kötés

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.


Már közel harmadik hónapja fellelhető a biztosítási termékek között az Allianz új terméke, az Otthonbiztosítás Plusz, közismert nevén az AOP. Úgy tűnik, hogy a konstrukció igen nagy népszerűségre tehet szert, felváltva az ALA módozatot. Azonban, aki eddig az ALA módozattal biztosította lakását, annak minden további nélkül az évfordulókor megújítják szerződését, áttéve az AOP konstrukcióra, csak a régi szerződést a szokásos módon és időben fel kell mondani. Minden olyan kedvezményt, amit az eddigi csomagokban az ügyfél igényelhetett, az AOP szerződés megkötésekor is igénybe lehet venni.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Az Allianz Otthonbiztosítás Plusz már egy modernebb, innovatívabb csomag az előzőekhez képest, értve ezt főként a kárrendezés körülményeire. Kiválóan megtalálják a számításaikat azok az ügyfelek is, akik az energiatudatosságot támogatják, és ezen felül persze minden eddig igényelhető kedvezmény is megmarad. A fedezetek kiválasztásánál az ügyfelek az AOP szerződéskötés során most is szabad kezet kapnak, olyan személyre szabott csomagot állíthatnak össze, mely számukra, családjuknak a legjobban megfelelő. Az AOP akár önrészmentesen is megköthető, épp ezért lényeges, hogy abszolút saját képére formálhatja mindenki a választott csomagot. Ennek megfelelően természetesen az igényelt fedezetek körét is mindenki maga szabhatja meg, válogathatja össze.

Igen előnyös tulajdonsága az AOP-nak, hogy lehetőség van például egy felújítás alatt álló épület esetében még a helyszínen tárolt építőanyagok biztosítására is, sőt fedezet alá vonhatóak a garázsban tárolt gépkocsik is. Az Allianz Otthonbiztosítás Plusz már akkor is kellő fedezetet biztosít, hogyha csak az alapmódozatot köti meg valaki, hisz ez a csomag kiterjed olyan károkra is, mint a panelhézag rossz tömítése miatt keletkező káresemény, vagy a hűtőszekrényben tárolt fagyasztott élelmiszer megromlása, bármely károkból történően. Az alap mellé választható assistance szolgáltatás igen jó áron köthető, és teljes biztonságot nyújt az ügyfél számára.

Az Allianz teljesen újfajta vagyon kárrendezéssel áll ügyfelei rendelkezésére, az eddigi felmérések azt mutatják, hogy a vevői megelégedettség igen magas, az ügyfelek 77 százaléka azt nyilatkozta, hogy az új konstrukciót is bátran ajánlja ismerőseinek. Vannak persze felmerülő kérdések, mint az, hogy az ALA csomagban külön összeg megfizetése nélkül biztosítható volt a lakásokhoz tartozó nagyobb alapterületű melléképület is, de erre is megtalálták a megoldást, mivel azok az ügyfelek, akik nem vállalkozási célra használt melléképületet és tárolót kívánnak biztosítani és ezek összes alapterülete nem haladja meg a főépület alapterületét, azok személyre szabott akció keretében kedvezményre számíthatnak ebben az esetben is.

Az AOP keretében biztosítás alá vonható családi ház, lakás, bérelt lakás, nyaraló, épített medence, melléképület és tároló is, e mellett különböző épülettartozékok, mint például vízóra, kerítés, vagy akna. Amint már említettük, fedezet alá lehet vonni egy esetleg felújítás során a helyszínen tárolt anyagokat, berendezéseket és gépeket, valamint biztosíthatók az olyan épültek is, melyekben otthon végzett tevékenységet folytatnak. Az Allianztól megszokott, jól kidolgozott konstrukcióban persze biztosítani lehet a lakóingatlanban tárolt ingóságokat is, így többek között a garázsban tárolt járművet, forintban és valutában őrzött készpénzt százezer forintig, műtárgyat, ékszereket, de még a háztartási felszerelések nagy részét is, mint a háztartásban használt gépek, berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, vagy akár ruházati cikkek.

Az Allianz Otthonbiztosítás Plusz keretében kétféle csomag közül lehet választani, ez a Mix és a Komplex változat. A Mix konstrukcióval az ingatlan mellett az ingóságokat és az ezekre veszélyt jelentő káreseményeket lehet fedezet alá vonni, mintegy 24 féle káreset tekintetében. Ezek között elsősorban a legtöbbször előforduló esetek találhatóak, mint az üvegtörés, vihar-, jégverés okozta kár, felhőszakadás, vagy villámcsapás. A Komplex biztosítási módozat minden létező és felmerülhető kárra fedezetet biztosít, mely a szerződésben nem került kizárásra. Itt ebben az esetben az összkockázatú fedezeteken felül külön díj felszámítása nélkül a biztosító kártérítést fizet például csőtörés nyomán keletkezett vízelfolyás díjának megtérítésére, vagy az adott épület megrongálódásakor a tetőszerkezethez, falakhoz rögzített tartozékok, alkatrészek, alkotó elemek ellopása nyomán, netán vandalizmusból eredő károk megtérítésére.