biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Átalakul az év végi kgfb váltás szerepe

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

ev vegi kgfb valtas szerepeA díjbevétel szempontjából sokkal többet veszít majd jelentőségéből az év végi kötelező személygépkocsi-felelősségbiztosító, de a más biztosítók miatt sokkal többet fog érni. Mint tudhatjuk három éve már nem csak január első napján, hanem a vásárlás napján vált át a gépkocsik felelősség biztosítása. A régi és elavult szabályok alatti személyek tábora folyamatosan csökken. De az érintett autók kora folyamatosan növekszik. A jelenlegi kampányban a 4,2 millió autósból 2,5 millióhoz fűződik ez a biztosításváltás és közel 4-500 ezer válthat biztosítót közülük. Még egy évvel ezelőtt ez a csoport 750 ezer főt számlált, de a jövőt elnézve ezeknek a száma csökkenni fog.

A változások következményeként legelső sorban a közvetítői piacon látható majd nagyobb átalakulás abból a szempontból, hogy igaz a módozatok és a kötési módok lényegesen nem módosulnak, viszont jócskán lehet, hogy átalakul z év végi kgfb váltás szerepe, e mellett pedig a közvetítői piac is egészen más, jóval nagyobb szerepet kaphat. Ennek fő oka, hogy az új szolgáltatások, értékesítési módozatok nyomán fontosabb és nagyobb szereppel bírhatnak az alkuszcégek, miután az ügyfelek váltási szokásai és az eddiginél jóval megfontoltabb, módszeresebb választása várható.

A gépkocsik átlag életkora túlhalad a 13. életéven, viszont akik január első napjaiban váltanak azok között az autók sokkal idősebbek 15-16 évesek, a kampány főként róluk szól, az újra növekedésnek indult kár megtérítés mellett. Ha a biztosító társaságok nem akarnak veszíteni a megköthető üzleteken, akkor 5%-ot emelniük kell a kgfb díjat a kampány időszakában. Ugyanis azok, akik biztosítót váltanak, egyre kevesebb bevételt hoznak a díjakból, ezek az emberek keresik évről évre a legolcsóbb biztosítókat és nem jellemző, hogy megmaradnának egy bizonyos fix helyen. A január elsején biztosító céget váltók másik kitűnő nyeresége a járműveik kora mellett, hogy magas bónuszok járnak nekik. Ugyanis az egy-két százalékos díjemelést ez a bónusz fokozat egyenlít ki kivéve a 10-es azaz a legmagasabb fokozatúaknál, ott nagyobb díjemeléssel kell számolni. Egyáltalán nem zárható ki az a tény, hogy mint minden évben lesz olyan biztosító, aki olcsó árakkal próbál meg ügyfeleket csalogatni. De az sokkal inkább előfordul, hogy az új személy vagy ügyfél azért fog sokat érni, mert az ő számára más biztosítás is elérhető lesz. Nagyon sok biztosítási társaság az olcsó rész-cascót preferálja és kínálja pont az idős kocsi tulajdonosok miatt. Ma már inkább sokan a lopás kárra keresnek biztosítási lehetőségeket. Az biztos, hogy átalakul az év végi kgfb-váltás szerepe az ügyfelek, a biztosítók, sőt az alkuszok szemszögéből nézve is.

A fentiek alapján átalakulni látszik a biztosítási szolgáltatások értékesítésével foglalkozók javadalmazása is, és remélhetőleg a biztosítók, valamint az alkuszok részére is ezek megfelelően alakulnak, a kereseti lehetőségre és az adminisztráció egyszerűbbé válására vonatkozóan is. A kereset egy megfelelő módosítással tükrözi majd az elvégzett munkamennyiségét, hiszen nem mellékes, hogy például a biztosítás közvetítő  egyszerűen kitölti az ügyfél helyett az előre megformázott nyomtatványt, vagy ezen kívül tanácsokkal is ellátja ügyfelét, végigkíséri őt a teljes szerződéskötési folyamaton kezdve onnan, hogy váltásnál például a meglévő biztosítás felmondásában is segédkezik. A jutalék kifizetését módosító új szabályozás hosszabb időre kötelezi el a biztosítás közvetítésével foglalkozókat, ugyanis nagyobb kereseti lehetőségért nyilvánvalóan többet kell nyújtani, így egy adott szerződés megkötésével nem zárul le a tennivaló, és persze ezzel további bevételi lehetőségekhez is jutnak. A közvetítőknek módjuk lesz arra, hogy erőteljesebb, egyéni módon kialakított portfóliót készítsenek, sőt arra is, hogy az ügyfelekkel való kapcsolattartásban közvetlen módon és aktívan részt vegyenek. Ami pedig a leglényegesebb, hogy egy megkötött szerződést követően a tevékenységül nem fejeződik be, ezzel pedig lehetőségük lesz további, akár folyamatos, rendszeres bevételre is.

Az, hogy átalakul az év végi kgfb váltás szerepe többek közt annak is köszönhető, hogy ma már szinte természetessé vált az online kötés és eladás, valamint annak is, hogy egy alkuszcég oldalára fellépve például azonnal a legtöbb piacon ismert biztosító termékét egy helyen megismerheti, tanulmányozhatja bárki. Ezzel nagy előnyre lehet szert tenni azokkal szemben, akik egy adott biztosítóhoz mennek személyesen érdeklődni a jövőbeni lehetőségeikről, hiszen ők nem lesznek abban a helyzetben, hogy más, netán jóval kedvezőbb szolgáltatásokat megismerjenek és nem lesz választási lehetőségük. Az online kötési lehetőséghez még hozzáadjuk a kötelező biztosítási kalkulátor egyszerű kezelését és gyors segítéségét a váltáshoz, szerződéskötéshez, akkor mindenki be fogja látni, hogy nincs egyszerűbb módja az év végi kgfb váltásnak sem, mint egy jól működő alkuszcéget megbízni ennek minden ügyintézésével.