biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Építés - Szerelés biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások kevésbé közismert fajtája az építési- szerelés biztosítás. Többnyire azok a biztosítások ismertek, amelyek a kész ingatlanokhoz kapcsolódnak. Legyen az akár lakásbiztosítás, vagy otthonbiztosítás. Az emberek többsége nem is gondol arra, hogy a készülő házra biztosítást kössön, pedig már ott is komoly értékek forognak kockán, sőt bizonyos értelemben nagyobb is a kockázata annak, hogy valamilyen káresemény történik, mint a kész, lakott lakásoknál, házaknál. A biztosítók kínálatában találhatók olyan termékek, amelyek speciálisan, az épülő házak biztosítására szolgálnak, ami természetesen azt is jelenti, hogy ezeknek a biztosításoknak az érvényessége jellemzően határozott időre szól, ami az esetek többségében a használatbavételi engedély megkapása. Ismerkedjünk meg az építés-szerelés biztosításokkal.

Online árajánlat kérés építés szerelés biztosításra, itt!


Az építési-szerelési biztosítást
megkötheti bármelyik szereplő, akár az építtető, akár a kivitelező, vagy akár a fővállalkozó bármely alvállalkozója is. Magának a biztosításnak a megkötéséhez szükséges az építési engedély, illetve az engedélyeztetési tervdokumentáció, vagy a szerelési tervdokumentáció. Maga a kockázatviselés a biztosító részéről az építkezés megkezdésével lép életbe, illetve az építési anyagoknak az építés helyszínére való szállításakor. A szerződés futamideje jellemzően félév és egy év között van. Alaphelyzetben a biztosítás a használatbavételi engedély megszerzéséig érvényes, illetve addig terjed a kockázatviselés. Természetesen az egy év letelte esetén van lehetőség arra, hogy a biztosítóval új szerződést kössünk. Megkülönböztetünk építkezések összkockázatú biztosítását, szerelések összkockázatú biztosítását, illetve családi házak építésbiztosítását.

Jellemzően ezek a biztosítások is személyre szabhatók, azaz a kockázatviselés szűkíthető, illetve bővíthető. A kockázatviselés mértékét a tervdokumentáció alapján állapítják meg, így az magában foglalhatja a mély- és magasépítési munkálatokat, illetve teljesítéseket, a szerkezeti elemek, építőanyagok, szerszámok, berendezések biztosítását, és a szerelési munkálatok teljesítését. Továbbá a biztosítás kiterjed a már meglévő épületekre is, illetve esetleges káreseménnyel összefüggő költségekre, mint például romeltakarítás, szakértői díj, stb. Az összkockázatú építési-szerelési biztosítások védelme kiterjed ezen felül a betörések, lopások esetére is, illetve a harmadik személynek okozott károkra is, vagyis felelősségbiztosítást is nyújtanak.

Családi házak esetében jellemzően 500 nm a felső határa a biztosítás alá vonható lakóterületnek. Természetesen ezekhez a biztosításokhoz is köthetők kiegészítő biztosítások, melyek révén mindenre kiterjedő kockázatvállalás jön létre, melynek a díjazása csökkenthető, illetve növelhető az igénybe vett szolgáltatások szűkítésével, illetve bővítésével. A kiegészítő biztosítások között elsősorban a szállítmányozási fedezetet kell megemlítenünk, amely az építési anyagok, illetve gépek, eszközök, szerszámok helyszínre való kiszállítására vonatkoznak.

Új hírek: