Építés - Szerelés biztosítás

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

A biztosítások kevésbé közismert fajtája az építési- szerelés biztosítás. Többnyire azok a biztosítások ismertek, amelyek a kész ingatlanokhoz kapcsolódnak. Legyen az akár lakásbiztosítás, vagy otthonbiztosítás. Az emberek többsége nem is gondol arra, hogy a készülő házra biztosítást kössön, pedig már ott is komoly értékek forognak kockán, sőt bizonyos értelemben nagyobb is a kockázata annak, hogy valamilyen káresemény történik, mint a kész, lakott lakásoknál, házaknál. A biztosítók kínálatában találhatók olyan termékek, amelyek speciálisan, az épülő házak biztosítására szolgálnak, ami természetesen azt is jelenti, hogy ezeknek a biztosításoknak az érvényessége jellemzően határozott időre szól, ami az esetek többségében a használatbavételi engedély megkapása. Ismerkedjünk meg az építés-szerelés biztosításokkal.

Online árajánlat kérés építés szerelés biztosításra, itt!

Az építési-szerelési biztosítást
megkötheti bármelyik szereplő, akár az építtető, akár a kivitelező, vagy akár a fővállalkozó bármely alvállalkozója is. Magának a biztosításnak a megkötéséhez szükséges az építési engedély, illetve az engedélyeztetési tervdokumentáció, vagy a szerelési tervdokumentáció. Maga a kockázatviselés a biztosító részéről az építkezés megkezdésével lép életbe, illetve az építési anyagoknak az építés helyszínére való szállításakor. A szerződés futamideje jellemzően félév és egy év között van. Alaphelyzetben a biztosítás a használatbavételi engedély megszerzéséig érvényes, illetve addig terjed a kockázatviselés. Természetesen az egy év letelte esetén van lehetőség arra, hogy a biztosítóval új szerződést kössünk. Megkülönböztetünk építkezések összkockázatú biztosítását, szerelések összkockázatú biztosítását, illetve családi házak építésbiztosítását.

Jellemzően ezek a biztosítások is személyre szabhatók, azaz a kockázatviselés szűkíthető, illetve bővíthető. A kockázatviselés mértékét a tervdokumentáció alapján állapítják meg, így az magában foglalhatja a mély- és magasépítési munkálatokat, illetve teljesítéseket, a szerkezeti elemek, építőanyagok, szerszámok, berendezések biztosítását, és a szerelési munkálatok teljesítését. Továbbá a biztosítás kiterjed a már meglévő épületekre is, illetve esetleges káreseménnyel összefüggő költségekre, mint például romeltakarítás, szakértői díj, stb. Az összkockázatú építési-szerelési biztosítások védelme kiterjed ezen felül a betörések, lopások esetére is, illetve a harmadik személynek okozott károkra is, vagyis felelősségbiztosítást is nyújtanak.

Családi házak esetében jellemzően 500 nm a felső határa a biztosítás alá vonható lakóterületnek. Természetesen ezekhez a biztosításokhoz is köthetők kiegészítő biztosítások, melyek révén mindenre kiterjedő kockázatvállalás jön létre, melynek a díjazása csökkenthető, illetve növelhető az igénybe vett szolgáltatások szűkítésével, illetve bővítésével. A kiegészítő biztosítások között elsősorban a szállítmányozási fedezetet kell megemlítenünk, amely az építési anyagok, illetve gépek, eszközök, szerszámok helyszínre való kiszállítására vonatkoznak.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860