biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Forgalomból ideiglenesen kivont gépjárműre kell kötelező biztosítás?

Kérjük értékeljen minket...
4.90 of 5 - 165 votes
Thank you for rating this article.

Elég sokan gondolkodnak úgy, hogy amikor előre tudják, hogy hosszabb ideig nem tudják az autójukat használni a költségek csökkentése miatt a gépjárművet ideiglenesen kivonják a forgalomból Ez leginkább komolyabb meghibásodás, vagy hosszabb külföldi út alkalmával szokott előfordulni. De mi van ilyen esetekben a kötelező kiadásokkal. Forgalomból ideiglenesen kivont gépjárműre kell kötelező biztosítás?

A közúti közlekedésről szóló törvény határozottan kimondja, hogy minden a közlekedésben részt vevő gépjármű üzembentartójának rendelkeznie kell érvényes kötelező biztosítással. A forgalomból ideiglenesen kivont gépjárművek a közlekedésben nem vesznek részt így a kötelező biztosítás fenntartása erre az időre nem kötelező. Sőt erre az időszakra a súlyadó alól is mentesítést kapnak. Lényeges azonban, hogy a kivonásról szóló határozat másolatát, és a forgalmi engedély (amibe be van jegyezve) másolatát a biztosítónak le kell adni, hogy a biztosítást szüneteltetni tudják.

Fontos szabályok és dokumentációk szükségesek, hogy az okmányirodában a kérelmünket elfogadják. Érdemes mielőtt elindul a gépjárművet a forgalomból ideiglenesen kivonni ezeket alaposan áttanulmányozni, hogy ne érje Önöket a későbbiekben kellemetlen meglepetés. Az okmányirodában megkapott határozattal, és a forgalmi engedély másolatával minél hamarabb keresse fel a biztosító társaságot.

Érdemes tudni, hogy amikor a forgalomba vissza akarja helyeztetni az autóját akkor már kell rendelkeznie érvényes kötelező biztosítással. A legegyszerűbb ügyintézése ennek, amennyiben szeretne időt megtakarítani, hogy az interneten megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor rendszerek közül valamelyikkel megköti a kötelező biztosítás ide vonatkozó szabályainak betartása mellett.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.