biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Generali Gépbiztosítások

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Igen előnyös tulajdonsága a Generali Gépbiztosításnak más megszokott vagyonbiztosítással összehasonlítva, hogy a standard betöréses lopás és elemi károk kockázatai mellett a technikának és az emberi tényezőnek köszönhetően felmerülő károk ellen is védelmet biztosít, mint például gyártásból, vagy rossza anyagminőségből fakadó hibák, kezelési hibák, rosszindulatú rongálásból eredő káresemények. Ezeknek a lehetőségeknek pedig igen nagy a jelentősége, mivel az egyre modernebb technika korában a legnagyobb veszélyforrást a technikai és emberi kockázatok teszik ki.

Online árajánlat kérés itt!

A Generali Gépbiztosítások moduljai egyformán igénybe vehetők kisvállalkozásoknak és nagyobb cégeknek is, sőt, magánszemélyek részére is hozzáférhető módozat. A biztosítható berendezések listája széleskörű, a manapság már kisebb értéknek mondható számítógép és több százmillió forintos műszaki berendezés,gép, géppark is fedezet alávonható. A csomagok egyénre szabott fedezetekkel kibővíthetőek, így kockázatviselési körbe tartozhat az üzemszünet során bekövetkező káresemény,vagy az adatvesztés.

A Gépbiztosítás keretében köthető módozatok sorába tartozik a Genelektronik elnevezésű modul, mely egy összkockázatú biztosítás elektronikus berendezésekre és készülékekre vonatkozóan. A Hardver módozat alatt hordozható és telepített elektronikus műszerek, kommunikációs berendezések, számítógépek, elektromos berendezések biztosíthatók. A konstrukció védelmet garantál a betöréses lopás, valamint elemi károk okozta kockázatokon felül olyan töréskárokra,melyeket mechanikus behatások okoznak, rosszindulatú rongálások, ügyetlenség, kezelési emberi hiba,légköri elektromosság okozta károkra is,sőt mód van biztosítás alá vonni a hordozható berendezések szállítás esetén következő káreseményeit is.

Egy remekmodul a Software és adathordozó biztosítás dologi kárral együtt fellépő adatvesztésre, mely a Genelektronik alapbiztosítás mellé kiegészítőként rendelhető. Ezzel a kiegészítővel az alapszolgáltatás kiterjeszthető a külső adathordozókra, valamint az azokon tárolt információkra. Itt lényeges megemlíteni, hogy a kiegészítő kizárólag olyan külső adathordozókra vonatkoztatható, mely nem tartalmaz aktív elemet, vagyis elektronikát és motort. Így tehát fedezet alávonható többek között a DVD, CD, és mágneslemez adathordozó.

A Többletköltség biztosítás szintén a Genelektronik mellé választható kiegészítőként, mellyel biztosítás alá vonható költség például az olyan többletköltségek, amik az alapbiztosításban benne foglalt berendezések károsodása, sérülése folytán, valamint a munkavégzés folytonossága érdekében igénybe vett kölcsönzött berendezések költségeként merülnek fel.

A Gépész plusz - Gépek, berendezések egy olyan összkockázatú vagyonbiztosítás, amelyik négy eltérő vagyonbiztosítást tartalmaz, és kiváló megoldás különféle berendezések, gépek teljes körben való biztosítására. Ennek lényege, hogy a fedezet megnyugtató egy finanszírozó és egy üzemeltető szemszögéből egyaránt.

Géptörés biztosítási szolgáltatást vehetnek igénybe azon cégek, vagy akár magánszemélyek, akik mezőgazdasági vagy ipari termelő, gyártó berendezéseket működtetnek, üzemeltetnek fő tevékenységként. Ezen módozat azokra az esetekre jelent biztonságot, amikor emberi ügyetlenség, mérő- szabályozó és biztonsági berendezések meghibásodása, külső események mechanikus hatásai, vagy esetleg elektromos energia közvetlen hatása révén keletkezik a kár,egyszóval a működtetés során felmerülő károkat téríti meg.

A „Vagyon - All-risk” biztosítással berendezések és gépek All-risk biztosítása lehetséges, melynek fedezeti körébe sorolható a tűz,villámcsapás,robbanás, vezetékes víz, betöréses lopás kár. A módozat a Géptörés biztosítással köthető együtt. Az önjáró gépek szállítójárművel való szállításakor előforduló károkra Szállítmány biztosítás köthető kiegészítőként a Vagyon All-risk, illetve Géptörés biztosítással együtt.

A Generali Gépbiztosítások között olyan hasznos elemeket is találunk, mint a Gépszerelés biztosítás, mely modullal kockázatviselése elsősorban vasszerkezetek szerelési munkáira, technológiai gépsorokra, darukra vonatkoztatható, főként olyan vagyontárgyak tekintetében, amelyek például szerelés alatt lévő berendezések, gépelemek, amik majd csak a későbbiekben beinduló üzemelés során kívánnak összeszerelni előre gyártott elemekből. A védelmet ki lehet terjeszteni a már elkészült összeszerelés után történő próbaüzem tartamára is, mely modulban biztosítani lehet hűtött és fagyasztott termékeket, betöréses lopás, elemi károk, vízszolgáltatási problémákból eredő károk, valamint a hűtőberendezés meghibásodása miatti károk esetére. A hűtőberendezésre magára azonban a fedezet ebben a modulban nem terjesztheti ki.