biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Generali mezőgazdasági biztosítások

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A Generálinál a mezőgazdasági vállalkozók is teljes körben tudják tevékenységüket fedezet alá vonni, az iparág bármely területén tevékenykedjenek. A Generali Mezőgazdasági biztosításokat a szövetkezetek, nagyüzemek mellett a kistermelők is megköthetik, sőt a jelenleg érvényben lévő kedvezményekkel is élhetnek. Ilyen kedvező lehetőség, ha az ügyfél igénybe veszi a támogatási keret legfelső határát, akkor maximum 65 százalékos díjtámogatásban részesülhet. A szerződő ügyfél az a mezőgazdasági termelő lehet, aki a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv által nyilvántartásba van véve. A Generali Mezőgazdasági biztosítások határozatlan időtartamra köthetők, a díj pedig a biztosítási összeg mértékétől és a vállalt önrész nagyságától függően alakul.

Online árajánlat kérés itt!

A Generali mezőgazdasági biztosításoknak több konstrukciójára lehetséges szerződést kötni, így többek között ide sorolandó a Jégkár biztosítás, mely alapbiztosításként működik, melyhez hozzárendelhető vihar- és homokverés kár, mely csomag főként az átlagnál nagyobb földterülettel rendelkező gazdálkodóknak lehet hasznos. A Téli fagykárbiztosítás kockázatviselése kifejezetten az őszi takarmányban, kalászosban keletkező károkra terjed ki, amelyeket felfagyás,kifagyás, állás közbeni kipállás okozhat. Az összefüggő, tíz hektárnál nagyobb erdőterületeket kedvező feltételek mellett lehet árvíz- és tűz okozta károkra biztosítás alá vonni, a kisebb erdők esetén pedig a legjobb módozat a Befejezetlen erdőbiztosítás.

A Generali Mezőgazdasági biztosítások közt természetesen olyan modul is találhatók, melyek az állattenyésztéssel foglalkozó nagyüzemeknek kedvezőek, e csomaggal az egész állatállomány fedezet alákerülhet, ahol a kockázatviselés elég széleskörű, így kiterjed árvíz-, vihar-,villámcsapás okozta károkra, természeti csapások-,tűz miatt keletkező károkra, kőomlás, vagy fölcsuszamlás során fellépő káreseményekre is, de fizet a biztosító a kényszervágás miatt keletkező károk fellépésekor is. Az átlagosnál magasabb értékű állatokra egyedi biztosítás köthető, amely keretében a kockázatviselés vonatkozik a tenyészállat betegség során bekövetkező elhullására.

A Generali Mezőgazdasági biztosítások közé tartozó Vagyonbiztosítás egy igen hasznos szolgáltatás, hiszen ezzel a kisvállalkozások és a nagyüzemek egyformán olyan lehetőséghez jutnak, mellyel teljes állatállományukat és minden egyéb vagyonukat is biztosítás alá vonhatják. A kisvállalkozók vagyonbiztosításra a Porta csomaggal, a nagyüzemek pedig az Agrárőr módozattal szerződhetnek.

A Generali Mezőgazdasági biztosításokra szerződhet bármely állattenyésztő, gazdálkodó, aki a szóban forgó földterületnek tulajdonosa, bérlője, vagy akár más minőségben folytat ott gazdálkodást, állattenyésztést és természetesen minden olyan személy, vagy szervezet, akinek érdeke a biztosítás megléte. A biztosítás alá vonható vagyontárgyak széleskörűek, ide tartozik az egész állatállomány, lábon álló növények, mezőgazdasági gépek és épületek, raktárban tárolt termények, és a termeléshez szükséges berendezések. A szerződéskötéskor mezőgazdasági biztosítás esetében szükséges bemutatni azt az okiratot,mellyel a szerződő fél tulajdoni, vagy használati jogát tudja hitelt érdemlően igazolni, közölni kell az állatállomány nagyságát darabszámra, a földterület nagyságát, valamint a növényeket, állatokat fajtájuk szerint nevesíteni kell. Ismertetni szükséges a fölterületlen található épületeket, gépeket és berendezéseket, e mellett még meg kell adni a hozam- és egységár adatokat.