biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás csonttörés, csontrepedés, baleseti halál, rokkantság

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

Kevés olyan biztosítási termék van, amelyik olyan sokrétű lenne, mint a lakásbiztosítások. Minden szempontból egy olyan biztosítási termék, amelynek elkerülhetetlenül fontos szerepe van a biztosítások között. Látni kell, hogy a biztosítások szerepe önmagában is egyre inkább felértékelődik, ami sok történés együttes hatásának köszönhető. Elég azonban csak kettőt megemlíteni, a gazdasági válság hatását, illetve a fokozatosan gyarapodó, és erősödő természeti katasztrófák. Egyre többen gondolják úgy, hogy értékeiket biztosítani kell. Az értékek között előkelő helyet foglal el a lakás, a ház, amelyért a többség hosszú időn keresztül harcolt, és az esetleges elvesztése helyrehozhatatlan kárt okozna számukra.

Számolja ki lakásbiztosításának díját itt!

A lakásbiztosítás egy olyan kedvező kondíciókkal rendelkező biztosítási termék, ami mindenki számára megfizethető, elérhető. Ennek is tudható be, hogy a megkötött szerződések száma olyan magas, és egyre nő. Természetesen ebben szerepe van a biztosítók munkájának is, amelyben felhívják a termékre a figyelmet, és ajánlják az ügyfeleknek. Jellemzően a nagy értéket biztosító termékek tartalmaznak biztosítónként változó mértékű, illetve az ügyfél által választható összegű önrészt, amelynek az a szerepe, hogy érdekeltté tegye a tulajdonosokat is a biztosítás tárgyát képező ingatlan károsodástól való megvédésében, illetve a lehetséges káresemények megelőzésében, illetve elkerülésében. Jellemzően a lakáshitelek hosszú időre kötődnek, ezért a határozatlan idejű szerződések jellemzők rá, de azt tudni kell, hogy ennek ellenére van egy évfordulójuk, amely lehetőséget ad a biztosítottnak a biztosító váltásra, illetve a biztosítás felmondására. Ugyanis amennyiben az évforduló előtt legalább 30 nappal beérkezik a felmondó nyilatkozat a biztosítóhoz, akkor következmények nélkül lehet megszüntetni a biztosítást. Ugyancsak következmények nélkül lehet felmondani érdekmúlás, és elhalálozás esetében. Más vonatkozik ezekkel szemben a díjnemfizetés miatti biztosítás megszűnés esetére. A szerződés megszűnése a befizetés esedékességének a napjától 60 napra következik be, és az elmaradt díj befizetése nem jár reaktiválással. Az esetleges elmaradást a biztosítónak joga van beszedni. A lakásbiztosítások hatóköre nagyon széles, és a természeti károk, a harmadik személy által okozott károk, bűncselekményekből adódó károk mellett megtalálhatók a balesetbiztosítások is. Így a lakásbiztosítás, csonttörés, csontrepedés, baleseti halál, rokkantság, és egyéb esetekre is védelmet nyújt.

A lakásbiztosításhoz kötött balesetbiztosítás nem csak a szerződő személyre, hanem a vele közös háztartásban élő, illetve oda bejelentett személyekre is vonatkozik, azaz jellemzően így ez egész családra kiterjed. A különböző sérülésekkel kapcsolatos kártérítés mértéke biztosítónként változik. A biztosítás többek között kiterjed csonttörésre, illetve csontrepedésre is, amelynek a térítés függ a sérülés maradandóságától, illetve a gyógyuláshoz szükséges napok számától. Van olyan biztosító, amelyik egy összeget nevez meg ilyen esetre, de van, amelyik a biztosítási összeg éves keretének egy bizonyos %-át. Amennyiben a sérülés olyan súlyos, amit egy baleset esetén elszenved a biztosított, hogy rokkantság, vagy baleseti halál következik be, akkor jellemzően a legmagasabb biztosítási díjat fizetik a biztosítók. Tudni kell, hogy általában a teljes rokkantság esetén a biztosítási összeg magasabb, mint baleseti halál esetén. A kifizetések nagysága itt is változó, és a fixen maghatározott összegtől a biztosítási érték 100 %-ig terjedhet. Fontos, hogy olvassuk el a biztosítóknál, illetve a honlapjukon megtekinthető, vagy letölthető Általános Szerződési Feltételeket, ahol nagyon részletesen, mindenre kiterjedően kaphat az ember tájékoztatást.