biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakáshitel lakásbiztosítás - Mi tudjuk mi a legjobb Önnek!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A lakáshitel lakásbiztosítás nem ismeretlen biztosítási termék hazánkban, köszönhetően az erőteljes ingatlanhitelezésnek. Ez magában foglalja az építési hiteleket, a használt- és új lakásvásárlási hiteleket, a szabad felhasználású ingatlanhiteleket, és minden egyéb olyan hitelt, amelynek ingatlan a fedezete.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A biztosítási piac Magyarországon még nem olyan méretű, amilyennek lennie kellene, illetve amekkora lehetne, köszönhetően az általános elszegényedésnek. Sokan vannak úgy, hogy szeretnének különféle biztosításokat kötni, de engedhetik meg maguknak, mert egyéb, fontosabb kiadások fedezésére kell az a kevés bevétel, amely egy-egy adott hónapban befolyik a háztartásba. Tehát alapvetően nem azért nem nő olyan mértékben a biztosítási piac, mert a magyar emberek nem ismernék fel a biztosítások hasznát, illetve szükségszerűségét, hanem azért nem nő, mert az anyagi bázis hiányzik hozzá. Sokan csak azért kötnek valamilyen biztosítást, ha azt kötelezően előírják, mint például a kötelező felelősségbiztosítást. Mit is kell tudnunk a lakáshitel lakásbiztosítás működéséről?

Amint a nevében is benne van, ezt a fajta biztosítást, a bankok által folyósított lakáshitelek biztosítása céljából vezették be, amelynek elsősorban az a tény a magyarázata, hogy ezek a hitelek jellemzően nagy összegűek. Jellemzően a bankok ragaszkodnak ahhoz, hogy lakásbiztosítás legyen kötve arra az ingatlanra, amely a hitel fedezetéül szolgál. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az ingatlan megsemmisül, vagy olyan nagyfokú kár keletkezik benne, amely miatt elveszíti alkalmasságát arra, hogy továbbra is megfelelő fedezet legyen a felvett hitelre, akkor a biztosító a banknak fizeti ki a keletkezett kár összegét, amely összeggel csökken, illetve akár teljesen kielégítésre kerül a felvett hitel.

Ellenben a lakásbiztosítással, illetve vagyonbiztosítással szemben nem kötelező, de feltétlenül ajánlott a lakáshitel lakásbiztosítás, vagy hitelfedezeti biztosítás, amely magát a felvett hitelt biztosítja, így lehetővé téve, hogy bizonyos esetekben, amikor a hitelt felvevő személy nem tudja a törlesztést folytatni, akkor a biztosító teljesít a bank felé helyette, a szerződésben megállapított ideig, illetve elhalálozás esetén a teljes fennmaradt hitelösszeget megtéríti a bank felé. Milyen esetekben térit a lakáshitel biztosítás? Keresőképtelenség, súlyos betegség, elhalálozás, munkanélküliség, stb. A lakásbiztosítás fizetése történhet a hitel törlesztő részletétől függetlenül, illetve azzal összevonva is, azaz a törlesztő részlet tartalmazza a biztosítási díjat is. Érdemes megfontolni a lakáshitel lakásbiztosítás megkötését. Forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen bővebb tájékoztatást. Engedje, hogy segítségére legyünk. Keressen mindet telefonon, írásban, vagy személyesen. Honlapunkon is találhat bővebb információt, illetve az elérhetőségeinket is. Várjuk jelentkezését.