biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás nyaralásra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A Casco biztosításnak az egyik legnagyobb előnye, hogy rövidtávra is köthető. Tehát, hogy ha szeretnénk egy hétre vagy egy hónapra megkötni, akkor megtehetjük minden további nélkül. Ne gondolják, hogy véletlen a biztosítók által kitalált módszer, hogy ilyen rövid időre is meg tudjuk kötni a biztosításokat. Az egyik legnagyobb ok az, hogy nagyon nagy igény volt az ilyen rövid időre szóló biztosításokra. Viszont Magyarországon nem annyira népszerű még mindig, mint az EU más országaiban. Vannak okai, hogy miért nem, az egyik legnagyobb ok, hogy drága termék viszonylag, amit az autóval rendelkezők egyik része nem szeretne vagy nem tud elvállalni. A gazdasági válság sajnos sokat rontott ezen az egész helyzeten. Sokszor van az, hogy egy bizonyos gazdasági helyzet miatt kialakul egy olyan közeg, itt az anyagi körülmény értendő, hogy nem tudnak költekezni az emberek és a drágább, vagy nem kötelezően előírt termékeket nem igazán tudják bevállalni.


Érdekli a határidőre köthető casco? Kérjen rá árajánlatot itt!

Sajnos oly ember se kötött a gazdasági válság miatt cascót, aki amúgy előtte megrendelte a termékcsomagot magának. Ilyenkor nem sok mindent lehet tenni, hiszen nem tudja a tulajdonos kifizetni az adott terméket. Voltak sokan, akik megszüntették a jelenlegi szerződésüket, mert nem voltak képesek fizetni a biztosítással járó költségeket. Magyarországon nagyon nagy teher egy autó fenntartása, de sokan kénytelenek használni, hiszen máshogy nem tudnak időben eljutni a munkahelyükre vagy nem tudnak ügyet intézni autó nélkül. Ebből az következik, hogy minden olyan ember, akinek teher az autó fenntartása csak annyit költ a gépjárműre, amennyit ténylegesen költenie kell.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy sok ember ne jönne rá arra, hogy mennyire fontos a casco abból a szempontból, hogy sokkal biztonságosabban tudnak közlekedni és a biztonságérzetet is megnöveli. A másik nagy dolog az lenne, hogy ha a  biztosítók rendelkeznének olyan csomagokkal, melyek igazodnának az adott gazdasági helyzethez és ez a vevők vagy az érdeklődők helyzetét is megkönnyítené, valamint a vásárló kört is kitolná, hiszen többen tudnának vállalni egy egy csomagot.

Persze tudjuk, hogy ezt a mozzanatot a biztosítók már meglépték és lehetővé tették azt, hogy kis időre is meglehessen kötni a biztosításokat. Ez az úgynevezett határozott idejű casco, mint például a casco biztosítás nyaralásra. A határozott idejű cascónak pont azért ez a neve, mert megszabott időre is meg tudjuk kötni, legyen az 1 hét vagy pár hónap. Megköthetjük ezt a konstrukciót akár 3 napra vagy akár 1-2 hónapra is, ezért nem kell azon aggódni, hogy nem tudja megfizetni ezt a biztosítást, hogy ha egy rövid távú utazást tervez. Ez a casco elsősorban olyanoknak szól, akik utazgatnak vagy nyaralgatnak, és akik arra az időre amíg elmennek biztonságban szeretnék tudni autójukat.

Azt tudni kell, hogy hosszabb utakon sokkal nagyobb a balesetveszélynek a kockázata, mint a rövidebbeken, így nem árt akkor is megkötni a cascót, hogy ha hosszabb útra megyünk, de a legnagyobb előnye, amit már említettünk, hogy rövidtávra is be lehet fizetni erre a szolgáltatásra. Külföldön vannak jogszabályok, amiket be kell tartani és nem árt, hogy ha megfelelően biztosítva van a kocsink. A másik dolog, amiről beszélni kell, hogy egy külföldi országban drágább minden, mint itthon, és ha nincsen megfelelően bebiztosítva a gépkocsink, akkor bizony pórul járhatunk és kiürülhet a pénztárcánk elég hamar, ezért érdemes előre gondolkozni és olyan biztosítást kötni, ami lefedi az utazásunk időtartamát. A határozott idejű cascót nem lehet felmondani, hiszen rövid időre kötöttük meg.

Ezeket figyelembe véve ki kell jelentenünk, hogy a határozott idejű casco igen hasznos, főleg amikor utazásról van szó, hiszen így megmarad biztonságérzetünk és nem kell azon aggódunk, hogy esetleg nincsen bebiztosítva a gépjármű, vagy nem gondoskodtunk a biztonságról eléggé. Ezzel azt is garantálhatjuk saját magunknak, hogy egy esetleges káresemény miatt nem lesz oda az egész család nyaralása. Mindenkinek azt tanácsoljuk, aki ilyen döntés előtt áll, hogy mindenképpen gondolja át a lehetőségeket, ugyanis egy ilyen rövid távú cascónak pont az a rendeltetése, hogy megvédje önt az esetleges károktól még a rövid idejű utazások idejére is.