biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

MKB kötelező biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.75 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

Az MKB Általános Biztosító Zrt tulajdonosai a ersicherungskammer Bayern holding 62,5 %, és az MKB Bank Zrt 37,5 % erejéig. A Társaság nem épített fel önálló értékesítési hálózatot, hanem az MKB Bank fiókhálóztában történik az értékesítés. Előnye ennek a felállásnak, hogy az ügyfél egy helyen intézheti a pénzügyeit, ami a kényelem mellett a rugalmasságot, és a személyre szabhatóságot is biztosítja, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy minden ügyfél számára személyes tanácsadót rendeljenek. Az MKB Általános Biztosító piaci részesedése a nem – életbiztosítások szegmensében 2012 I-II negyedévi adatokat tekintve 0,65%. A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően a biztosító egyre szélesebb termékkínálattal rendelkezik. 


Az MKB kötelező biztosítás a fejlett banki értékesítési csatornák használatából adódó alacsony költségek miatt kedvező díjakkal tud megjelenni a biztosítási piacon. További előnye az átláthatóság, és a jól tervezhető díjak. Az MKB kötelező biztosítás értékesítésénél is igénybe lehet venni kedvezményeket, melyeket összevonva még kedvezőbb díj állapítható meg. További pozitívum, hogy a díjfizetés rendszerességét szabadon meg lehet választani. Jól mutatja a Társaság stratégiáját, az a célzott ajánlat, mellyel a köztisztviselők, közalkalmazottak felé, illetve a pedagógusok, és a kisvállalkozók felé nyitott. Az MKB kötelező biztosítás sikerében fontos szerepet töltenek be a jól strukturált termékek, a pontosan kidolgozott kampányok, és a hatékonyság.

Amennyiben szeretne mélyebben megismerkedni az MKB kötelező biztosítás jellemzőivel, maradjon oldalunkon, mert a biztos hely biztosítási portál összegyűjtötte önnek a jó, és megalapozott döntéshez az információkat. Ne felejtse el igénybe venni díjszámoló kalkulátorunkat, mert azzal a legegyszerűbben, és leggyorsabban kiszámíthatja az MKB kötelező biztosítás díjait. Itt azonban nem érnek véget a kalkulátorunk adta lehetőségek, mert lehetősége van segítségével az összes biztosító kötelező biztosítás tarifáinak összehasonlítására. Mindig ön mellett vagyunk, hogy ha még ez sem elég, és kérdések merülnek fel önben, akkor a lehető leghamarabb, és legteljesebb választ adhassuk meg. Vegye igénybe szolgáltatásainkat, hogy otthonában, a lehető legkényelmesebb körülmények között intézhesse kötelező biztosításának megkötését. Nálunk online meg is kötheti kötelező biztosítását, sőt még itt sem ér véget szolgáltatásunk, mert segítünk önnek az esetleges kárügyintézésben is.

A kötelező biztosítás gyakran kelt negatív érzéseket az emberekben pont a kötelező volta miatt. Mégis azt látnunk kell, hogy ennek a fajta biztosításnak létjogosultsága van, ezért is rendelkezik róla törvény. Pozitívuma, hogy nincs önrész tartama. Logikus, és elvárható az a törekvése a biztosítóknak a kötelező biztosítás díjazásának megállapításánál, hogy a balesetmentes vezetést jutalmazzák, amíg az ellenkezőjét büntetik. Ezt nevezzük bónusz-malusz rendszernek. A díjazást nagy mértékben befolyásolja a gépjármű kategorizált helye, melynek alapja 2011-ig a lőerő volt, majd később a kilowattóra lett. Fontos tudni, hogy ez a fajta biztosítás csak a kárt elszenvedő harmadik fél kárát fizeti meg, a kárt okozó félét nem. A fordulópontok közeledte előtt 60 nappal teszik a biztosítók közzé új ajánlataikat azok számára, akiknek az adott időszakra esik a biztosításuk lejárta.