biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Posta nyugdíjbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

A Posta nyugdíjbiztosítás az első azon nyugdíjbiztosítási termékek közül, melyre vonatkozóan már érvényesíteni lehet ez évben a húszszázaléknyi személyi jövedelemadó kedvezményt. A Posta Biztosító elnök vezérigazgatója közleményében elmondta, hogy ezzel az új adótörvény tétellel sikerült a nyugdíj előtakarékossági konstrukciók között a nyugdíjbiztosításokat versenysemleges adózásúvá tenni.

Online árajánlat kérés

Ennek következtében a remények szerint jóval szélesebb körben terjednek majd el ezek konstrukciók és nagyon bíznak abban, hogy a kedvezőbb nyugdíjbiztosítási termékeket az eddiginél sokkal többen kötik majd meg. Ezekkel a január elsejétől elérhető termékekkel ugyanis nem csak maga a biztosítás lesz kifizetődőbb, de nagy lépés a nyugdíjjövedelem kiegészítését illetően is, hiszen a nyugdíjbiztosítás címen befizetésre került összeg után az ügyfél húsz százalék kedvezményt kap.

Az szja kedvezmény fő szabály alapján a 2013. december 31. után létrejött szerződések tekintetében vehető igénybe, a vonatkozó adótörvény szerint az ez idő előtt megkötött szerződésekre nem vonatkozik azon szerződések módosításával sem és a kedvezmény felső határa maximuma 130.000 forint. A korlátozások ellenére egészen biztos, hogy a csomag nagy népszerűségnek fog örvendeni, hiszen az adóból visszatérített 20 százalék elég szép összeg lehet.

A Posta nyugdíjbiztosítás Aranytartalék konstrukciója tartalmát tekintve is nagyon jó összeállítás, lényege,  hogy azok az ügyfelek, akik nyugdíjbiztosítással rendelkeznek, amikor elérik a nyugdíjkorhatárt, választhatnak, hogy a számlán lévő megtakarított pénzösszeget egy összegben veszik fel, vagy pedig választhatnak járadék formában történő kifizetést is. Mindkét esetben a befizetett díjtételek után az új adótörvény értelmében jár részükre a befizetések után a személyi jövedelemadó húsz százaléka, mint adójóváírás.

Mivel köztudottan egyre nagyobb jelentősége van az öngondoskodásnak, idős korunkra az anyagi biztonság elérésének, ezért korszerű és emberközpontú a Posta nyugdíjbiztosítás bármely formája. A Posta Nyugdíjprogram két féle csomagot is kínál ennek megvalósítására, PostaNyugdíj Program Stabil, és a PostaNyugdíj Program Aktív elnevezésekkel. A Posta nyugdíjbiztosítások esetében nagy előnyt jelent, hogy akkor sem kell öröklési illetéket fizetni ezen szolgáltatások után , hogyha az örökös nem egyenes ágbeli rokon, mert ezek a módozatok nem képezik a hagyatéki tárgyalás részét. A csomagok megkötésekor, amennyiben legalább 10 éves futamidővel kerülnek megkötésre, az egész megtakarítás kamatadó-mentesen vásárolhatók vissza. A Posta nyugdíjbiztosítás esetében az adott szolgáltatás mindig egyénre szabható, és a díjfizetés módja is egészen rugalmas. Az pedig kiemelkedően kedvező, hogy ezek mellett az új adótörvények lehetőséget adnak arra, hogy a befizetésre került tételek után 20 százalék adójóváírás jár a személyi jövedelemadóból.