biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Tönkre is mehetünk abba, ha egy rossz biztosítást kötünk

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A magyar cégek és vállalkozások sokszor teljesen rosszul vannak biztosítva, azaz alulbiztosítottak. Amikor bejött a válság ez volt az a rész, amelyen a cégek spórolni akartak. Az árak egyre jobban estek, de ezeket sem hajlandóak többen kifizetni. Ezzel az a probléma, hogy csőd is bekövetkezhet, hogyha ez tovább folytatódik. A biztosítás volt az elsők között, amin spórolni kezdtek a cégek és a vállalatok. A kisvállalkozásoknál ezen dolgok fényében az új kötések száma és a meglévők szinten tartása nagyon visszamaradt. Az alacsonyabb kártérítési ár választás nem új keletű dolog a vásárlók körében. Egy káresetnél az is megtörténhet, hogy egy cég csődbe megy, és ha nem fordít elég figyelmet a biztosításokra, akkor könnyen pórul járhat. A legtöbb eset ami történik az a tűzkárok körébe tartozik, utána jön a betörés és a lopás. A felelősségbiztosítások nagy fejtörést jelentenek és nagyon alacsony az arány a biztosítottság terén.

Ha a balesetbiztosítást, valamint az egészségbiztosítást is igény beveszik, a vállalat meg tudja oldani azt, hogy a betegség esetén vagy baleset esetén kiesett dolgozók pótolva legyenek. Az összegbiztosítás ezért jött létre, amit akkor lehet alkalmazni, ha a munkaerőforrás nincs egy időre biztosítva, azaz szünetel. A következő biztosítási forma az a tisztségviselők felelősségbiztosításáról szól. 2014 januárjától megnövelték a tisztségviselőknek a felelősségét. A tisztségviselőknek kell ezentúl felelni az okozott károkért. Épp itt van a biztosítás lényege, és persze annak, hogy megfelelő konstrukciót válasszunk, mert tönkre is mehetünk abba, ha egy rossz biztosítást kötünk.

Az elmúlt két év alatt, körülbelül 20%-al lejjebb ment a biztosítások átlagára. Egy teljesen mezei vállalkozói biztosítás körülbelül 35-40%-al kevesebbért kötethető meg, mint 2008-ban, a díjak a reálértéken megfeleződnek. 120 ezer és 150 ezer forint körül lehet biztosítást kötni minden területre egy Magyar kkv-nak. Hosszabb távon már az árak terén számottevő esés nem várható, azt már a biztosítók sem bírnák el.

Essen szó egy kicsit a lakásbiztosításokról. Egy jó lakásbiztosítás ismérve az, hogy arra a helyre, ahol élünk és lakunk egy olyan fedezetet tudjunk kötni, ami minden tekintetben megfelelő a számunkra. Fedezetet kell nyújtania nagyon sok mindenre, például elemi károk, betörések és lopások ellen is. Meg kell védenünk azt a helyet, amit megteremtettünk magunknak és nem kell félnünk attól többé, hogy ki vagy mi tesz kárt lakásunkban. A biztonság érzetét meg kell teremtenünk, hogy minden simán menjen életünkben és ne kelljen aggódnunk a biztosítások miatt. Fontolóra kell vennünk, hogy mi a fontos és minél előbb meg kell tennünk ezt a lépést. Amellett, hogy egy lakásbiztosítás elengedhetetlen ma már, az is nagyon lényeges, hogy az adott módozat milyen tartalmú.

Egy lakásbiztosítás megkötésénél fontolóra kell vennünk, hogy hol tudjuk megkötni azt, de mielőtt döntenénk, körül kell néznünk és megnézni minden lehetőséget. Az oldalunkon megtalálja például az online biztosítási kalkulátorunkat, ami segít önnek az árak átnézésében és kiszámolja azt, amit esetleg ön nem tud. Csak pár információt kell megadnia ahhoz, hogy tovább tudjon lépni és a kalkulátor pillanatok alatt kiszámolja ezeket az információkat. Egy ilyen kalkulátor használata rendkívül könnyen elsajátítható és nem kell azon aggódnia, hogy esetleg valamit elszámol vagy nem azt az információt kapja, ami hasznos lehet magának. De mindenképpen át kell gondolnunk és nagyon megfontoltan kell döntenünk, hogy hosszútávon csak jól járjunk a döntéssel. A lakásbiztosításoknál figyelembe kell vennünk az árat és azt, hogy mire lehet biztosítást kötni. Leggyakrabb káresetek a természeti csapásokból és betörésekből származó események. Egy lakásbiztosítással nem csak magát a házat tudjuk fedezni, de a benne található értéktárgyakat is.

Ezért olyan jó döntés megkötni ezt a biztosítást, mert széleskörű és sok mindenre kiterjedő, persze minden biztosító társaság más csomagot kínál, ezért kell valakinek a segítségét kérnünk, hogy ha nem vagyunk biztosak a választásban. Ahhoz, hogy biztosra menjünk alkalmaznunk kell a biztosítási kalkulátort és valakinek a tanácsát kérni. Ezekkel már ki tudjuk választani a megfelelő biztosítási csomagokat. Nem kell mást tenni, mint felmenni a honlapunkra és pár kattintással már el is tudjuk érni a kalkulátort, pillanatok alatt el tudjuk intézni biztosításunkat. Ebben a haladó világban hihetetlenül jó módszer az interneten keresztül biztosításokat kötni.

A mozgalmas világnak köszönhetően rengeteg minden fejlődött az elmúlt években. Merőben más a biztosításokat megkötni, hiszen nem lehet akkora távolság, ahonnan ez ne lehetne kivitelezhető. Nincs sorbanállás, nincs várakozás, nem kell bemenni személyesen sehova, csak leülünk a fotelbe és pár kattintással meg tudjuk tenni azt, amire azelőtt nem volt lehetőségünk. Ezekkel a változásokkal merőben új körülmények között tudunk válogatni és keresgélni a biztosítási formák és csomagok között. Nem kell többet a sok felesleges folyamattal vesződnünk és ezentúl pillanatok alatt meg tudjuk kötni a  biztosításokat anélkül, hogy belefáradnánk vagy megunnánk. Ez a legbiztosabb módszer minden esetben, hiszen ezen a módon olyan nagy előnyhöz lehetni jutni, mint az összes vezető biztosító ajánlatának azonnali megtekintése és összehasonlítása. Azt pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mekkora jelentőséggel bír, milyen szolgáltatási csomagot választunk, mivel tönkre is mehetünk abba, ha egy rossz biztosítást kötünk. Be kell látnunk, hogy alkalmazkodnunk kell környezetünkhöz és meg kell próbálnunk alkalmazni a gyakorlatban is az újításokat és ezen túl könnyebben tudunk mindent elvégezni szinte pillanatok leforgása alatt. A számítástechnika és az internet most már beivódott mindennapjainkba, az életünk részévé vált, ami egy nagyon jó dolog, mert például egy biztosításkötés előtt hatalmas előnyt jelent, hogyha oldalunkra ellátogatva a szerződéskötés előtt tájékozódik a legjobb biztosítók árai, feltételei tekintetében és így nem fordulhat elő, hogy akár magánszemélyként, akár vállalkozóként egy rossz, előnytelen biztosítást köt meg.