biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Új kötelező biztosítás kötés dijnemfizetés után

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Mint az köztudott minden gépjármű üzembentartónak kell rendelkeznie kötelező biztosítási szerződéssel. A szerződés mindkét felet kötelező, a biztosítót arra, hogy egy esemény során megfizesse a szerződés szerint vállalt kártérítést, az üzembentartót pedig, hogy a biztosítási díjat minden esetben, folyamatosan megfizesse.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Díjnemfizetésről akkor beszélhetünk, amikor a biztosítóval szerződő ügyfél nem fizeti be az aktuális kötelező biztosítási díjat határidőre, és ezért a kötelező biztosítási szerződés felbomlik, megszűnik maga a biztosítás. Ha az esedékes fizetési határidő után 60 napon belül a díj nem érkezik be a biztosítóhoz, akkor a rendszer automatikusan törli a biztosítást, megszűnik a szerződés. Lehetséges azonban új kötelező biztosítás kötés díjnemfizetés után, de ezt a vonatkozó szabályok szerint lehet elvégezni és ajánlatos minél rövidebb időn belül. Ugyanis, amennyiben nincs élő kötelező biztosítás, megtörténhet, hogy a büntetés mellé még fedezetlenségi díjat is kell fizetni, ami igen nagy összeg is lehet, azonban a biztosítónak kötelessége ezen elmaradt díjakat beszedni.

Nézzük, mit lehet tenni, ha elővigyázatlanok voltunk és a biztosító felbontotta a kötelező szerződésünket? Megoldás lehet az új kötelező biztosítás kötés díjnemfizetés után, amennyiben a szerződés megkötését követő egy éven belül történik ez meg, az adott biztosítónál kell újrakötni a kötelező biztosításunkat és ezzel egy időben meg kell fizetni a kieső időszakra vonatkozó fedezetlenségi díjat, sőt a kiesett időszakra vonatkozó baleseti adót is.

Van egy másik alternatíva is ez esetben az pedig az üzembentartói bejegyzés lehet. Ekkor ugyanis az új üzembentartónak kell új kötelezőt kötnie és rá nem vonatkozik az elmaradt díjak befizetésének kötelezettsége. Ez esetben a régi szerződés megszűnik, annak hátralékát nem hajtjék be senkin sem. Amennyiben ez a megoldás érdekli Önt, hívjon minket fel telefonon és segítünk a folyamatok részletes megértésében.

Jelen pillanatban már csak a tulajdonos váltás lehet az alternatív megoldás. Ezzel kapcsolatban érdedklődjön az elérhetőségeinken!

FONTOS! 2014.07.01.-től bezárult a kiskapu a fedezetlenségi díjak elkerülésére!!!