biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Allianz cmr biztosítás online árajánlat kérése

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A cmr – nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítás – azon fuvarozó ügyfelek részére nyújthat magas védelmet, akik nemzetközi fuvarozói tevékenységet végeznek. A szerződés az áru átvételének pillanatától a címzettnél való lerakodásig jelent védelmet a szállított árura, vagy eszközökre vonatkozóan.

Kérjen árajánlatot online itt: CMR árajánlat kérés

Az Allianz cmr biztosítás megkötésével a fuvarozó védelemre számíthat abban az esetben is, ha az árukészlet teljes egészében vagy részben megsérül, elvész és ő maga kártérítési felelősséggel tartozik a CMR Egyezmény alapján. Márpedig az Egyezmény kiterjed minden szerződésre, amely díjfizetés ellenében áru közúti szállítására vonatkozóan jön létre és amely során az áru felvétele és lerakása, címzett részére történő átadása két egymástól eltérő állam területére esik, valamint ha e két állam közül az egyik szerződője a CMR Egyezménynek.

Az Allianz cmr biztosítás megkötésekor a szerződő fuvarozónak az alábbiakkal kell tisztában lennie:

A szerződő – tehát biztosított – fél minden esetben a fuvarozó, az adott cmr biztosítás az esetleges alvállalkozókra nem terjed ki. A kockázatviselés kezdete mindig az az időpont, amikor a fuvarozó a szabályok szerint átvette az árut. A kockázatviselés vége az az időpont,amikor a címzett a fuvarozótól szabály szerint átvette az árut, de itt fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a fuvarozó nem tartozik felelősséggel a be- és kirakodásért, azonban az Allianz cmr biztosítás birtokában él a kockázatviselés a fuvarozás ideje alatti átmeneti várakozási időtartam alatt és az előforduló kényszerátrakások idején keletkező károkra vonatkozóan is.

Az Allianz cmr biztosítás fedezete természetesen kiterjeszthető, záradékokkal ellátható. Ilyen eset lehet többek között fedezet-kiterjesztés alvállalkozók biztosítására, váltott fuvareszközzel történő fuvarozásra, hűtött rakomány és élő állat szállítására, elektronikai áruk szállítása esetére. Fedezet-kiterjesztés lehetséges ezen felül a területi hatály kiterjesztése kapcsán, például az ENSZ igazgatás alatt álló területekre, illetve a FÁK-ra.

Az Allianz cmr biztosítás oldalunkon egyszerűen, gyorsan megköthető, Ön mint fuvarozó csak el kell látogasson oldalunkra, majd egy alkuszi megbízás alapján minden papírmunkát elvégzünk Ön helyett.