biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Astra kötelező biztosítás váltása, átkötése másik biztosítóhoz

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Becsődölt az Astra Biztosító - Az összevont romániai pénzügyi felügyelet tegnapi nappal fizetésképtelennek mondta ki a közel 30 milliós ügyfélkörrel bíró román Astra Biztosítót, ezzel egy időben meg is vonta a társaság működési engedélyét, melynek legfőbb oka, hogy a biztosító nem végezte el a hatóság részéről megkövetelt feltőkésítési műveletet.

Astra kötelező biztosítása van? Hallotta, hogy a biztosító csődbe ment? Szeretne átmenni másik biztosítóhoz? Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk Önnek!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

biztoshely telefon 2

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Szeretné visszaigényelni a meg nem szolgált de befizetett biztosítási díjat? 2 dolgot kell tennie:

1.- Ezt a dokumentumot kitöltve a helyi NAV kirendeltségbe kell leadnia. Ezzel a kérvénnyel igényelhető vissza az időarányos baleseti adó összege

letöltés - kitöltési útmutató


2.- Ezzel a két dokumentummal pedig a romániai garanciaalaptól igényelheti vissza a kötelező biztosítási díjának időarányos részét.

Kérvény 1 - Kérvény 2

A kitöltött iratok mellé mindenképp csatolja az Astra biztosítási kötvényét és a befizetési igazolását eredetiben, melyeket az alábbi címre postázzon:

FGA:
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA)
Honlap: www.fgaromania.ro
Levelezési cím: Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA)
Str. Popa Petre nr. 24
Bucuresti 020805 Sector 2
România
Telefonszám: +4021.211.60.37; +4021.211.60.52; +4021.211.60.73; +4021.211.60.79
Telefax: +4021.211.60.94
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FRISS: 2015-10-08 - A tegnapi nap folyamán kihirdetésre került és a mai nappal 2015.10.08. hatályba is lépett a 2015. évi CXLVII. törvény, amely a módosította a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény egyes rendelkezéseit. Mint ismert, a törvénymódosítást az Astra Biztosító tevékenységi engedélyének visszavonása miatt kialakult helyzet rendezése érdekében fogadta el az Országgyűlés.

A törvény értelmében az Astra Biztosítónál érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelek bármely engedéllyel rendelkező biztosítónál köthetnek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést anélkül, hogy az Astra Biztosítónál meglévő szerződésüket felmondanák, vagy annak közös megegyezéssel történő megszűnéséhez az Astra Biztosító hozzájárulna. Az Astra Biztosítónál meglévő szerződés az új szerződés kockázatviselés kezdetét megelőző nappal – a törvény erejénél fogva – megszűnik.

Az előzményszerződés megszűnési oka ez esetben közös megegyezés.

---------------------------------------------------------------------------

Le szeretné váltani Astra biztosítását? Ezt kell tennie!

  • Az elfogadott 2015. évi CXLVII. törvény alapján az Astra Biztosító Ügyfelei mindenféle közös megegyezéses kérelem nélkül válthatnak biztosítót kötelező biztosítás módozat esetében.
  • A kalkulátorunkban megkötési okként megegyezéssel megszűnt a szerződésem megkötés okot kell megadnia, és a megszűnés dátumához pedig minden esetben a tegnapi nap dátumát kell jeleznie.--------------------------------------------------------------------------

Fontos információt osztott meg az MNB, miszerint tudni kell a magyarországi érintetteknek, hogy az anyacég Magyarországon működő fióktelepe számára kötelező helytállni a hazai ügyfelek részéről történő károkozásokért, ez fennáll egészen addig az időpontig, amíg a romániai Astra teljes felszámolása meg nem történik. Épp e miatt érdemes odafigyelni arra, hogy a már megtörtént káreseményeket minél előbb jelezzük a hazai fióktelep felé, de ezzel együtt az MNB részéről elvárás, hogy a hazai fiókcég új szerződéseket már ne kössön meg.

A román Astra magyarországi fióktelepe az engedélyek visszavonásáról szóló döntést követően is köteles a biztosítási szerződéseiből eredő kötelezettségeit maradéktalanul teljesíteni, a díjfizető ügyfelei és természetesen a vétlen károsultak részéről jelentkező károkat megtéríteni egészen addig, ameddig a román bíróság részéről a biztosító felszámolása meg nem történik, illetve annak elrendeléséig.

A hazai díjfizető ügyfeleknek járó károk rendezése nem csak a felszámolás elrendelésének időpontjáig kötelező, hanem a romániai törvények alapján azt követően még egy átmeneti időszakra tekintettel is él a kötelezettség, ez pedig az ügyfélszerződés fennmaradásának időpontja. Ezen időszak letelte után a kártalanítási feladatokat a direkt erre az esetre létrehozott magyar és romániai garancialapok veszik át.

Most, hogy becsődölt az Astra Biztosító lényeges szem előtt tartani, hogy az érintett ügyfelek az évforduló elérkeztekor más biztosítóhoz kössenek át és természetesen új ügyfélként senki ne kössön Astra biztosítást. Remélhetőleg meg lesz az Astra részéről az az együttműködési hajlandóság, hogy lehetőség lesz a még nem lejárt biztosítások esetleges azonnali megszüntetésére például a kötelezők esetében és így nem kell megvárni az évfordulót, hanem minden kellemetlen következmény nélkül át lehet kötni más társasághoz. Ezt minden esetben azonban igen körültekintően kell majd véghez vinni, figyelve arra, hogy a megszüntetés és új kötés között ne maradjon ki egyetlen nap sem, hiszen akkor előfordulhat, hogy kötelező nélkül marad az autó és erre az időszakra fedezetlenségi díjat kell az ügyfélnek fizetnie.