biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítás szerződés megkötése előtt mire legyünk figyelmesek

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítás megkötése sok esetben okozhat fejtörést, hiszen vannak már olyan módozatok, melyekben több mint tíz biztosító kínálja az ajánlatait. Az ajánlatok között pedig mind szolgáltatásban, mind díjban rendkívüli eltérések lehetnek. Mivel a biztosítás komoly feladatokat képes ellátni a család életében fontos, hogy a döntésünk megfelelő legyen és kielégítsen minden igényt és anyagi elképzelést. Ezért fontos minél többet beszélni erről, ezért lényeges megnézni, hogy biztosítás szerződés megkötése előtt mire legyünk figyelmesek?

Fontos megjegyezni itt, hogy bármilyen vagyontárgyat pénzintézet finanszírozásával vásárolunk és kötelező a biztosítás, nem vagyunk kötelesek a bank által kínált szerződést elfogadni. A biztosítás meglétét előírhatják, de a szabad biztosító választást nem befolyásolhatják. Több olyan eset is előfordulhat, amikor az egyedi biztosításunkat valamilyen csoportos biztosítás befolyásolhatja. Ilyenkor a csoportos biztosítást alaposan vizsgáljuk meg, mert lehet, hogy ezzel rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Fokozottan figyeljünk, a biztosítások azon módozatainál ahol mi adjuk meg a kártérítés összegét, hogy a szerződésünk ne legyen alul biztosított. A vagyontárgyaink védelmének érdekében a biztosítás mellett fordítsunk kellő figyelmet a védelmi rendszerekre is. Ügyeljünk a szerződés alaki és tartalmi követelményeire, és minden esetben olvassunk utána a választott biztosító múltjának, jelenének, és jövőbeni elképzeléseinek, valamint az elmúlt időszak kárkifizetési statisztikáinak.

A megfelelő biztosítások kiválasztásában ma már rendkívüli segítséget nyújt az interneten, számtalan helyen megtalálható biztosítás kalkulátorok. A biztosítás kalkulátor a megadott adatok alapján az adott módozatnak megfelelő ajánlatokat mutatja meg mindenkinek pillanatok alatt, mely ajánlatok közül mindenki biztosan ki tudja választani a legjobbat.