biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Cig Pannónia cmr biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A Cig Pannónia cmr biztosítás megkötése esetén a biztosítási díj fejében a társaság megtérít minden olyan kárt, mely a fuvarozott áru tekintetében keletkezik a CMR Egyezmény alapján történő nemzetközi árufuvarozás során. Tehát a biztosítás időtartama alatt a biztosító átvállalja azt a fizetési kötelezettséget, mely a fuvarozót terhelné megbízójával szemben, hiszen a fuvarszerződés értelmében alvállalkozó kártérítési kötelezettséggel tartozik.

Kérjen árajánlatot online itt: CMR árajánlat kérés

A Cig Pannónia cmr biztosítás minden esetben csak a szerződésben nevesített fuvareszközzel történő szállításra érvényes. A cmr szerződés a legelső díj befizetését követő nap 0 órakor lép életbe és hatálya a címzett részére történő áruátadáskor, lerakodáskor szűnik meg. A biztosítási szerződés alapesetben határozatlan időtartamra köthető, egy naptári év a biztosítási időszak, az évforduló pedig január elseje. A határozatlan idejű szerződés esetén maga a biztosítás, tehát a kockázatviselés mindig akkor lép életbe,amikor a fuvarozó a szállítandó árut átveszi, berakodja és a kockázatviselés egészen addig tart, amíg az áru átadásra kerül. Természetesen a biztosítás a teljes fuvaridő alatt fennáll, beleértve az előforduló kényszerátrakodást, vagy várakozást is.

A Cig Pannónia cmr biztosítás területileg hatályos minden európai ország tekintetében, ezen kívül kiterjed Törökország Ázsiába eső területére, Nagy-Britanniára és Írországra is. Ukrajna és a F.Á.K. Területére kizárólag külön írásban történő megállapodás keretében terjeszthető ki a cmr biztosítás területi hatálya. A szállítmánybiztosítás esetében a maximális kockázatviselési határ a CMR Egyezmény szabályai szerint a szállított áru minden egyes bruttó kilogrammja után legfeljebb 8,33 elszámolási egység.

A Cig Pannónia cmr biztosítás esetén a kockázatviselés felső határa egy-egy szállítási eszköz tekintetében évente 50.000-, 100.000-, egyes esetekben 200.000 USD lehet, illetve ennek megfelelő forintösszeg a MNB szerint meghatározott aktuális deviza középárfolyam alapján számolva.

Az érvényes cmr biztosítás birtokában a fuvarozó számíthat a biztosító általi kártérítésre, sőt ezen felül a keletkezett kár arányában a társaság megtéríti a szállítással összefüggően felmerülő igazolt vám-, fuvar- és egyéb költségeket.