biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Generali Kikötő Vízi jármű biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Akinek kedves nyári kikapcsolódása elsősorban a vizekhez kötődik, sokat hajózik, annak nyugodt szívvel ajánljuk a Generali Kikötő Vizi jármű biztosítást. Természetesen az emberek nem úgy szállnak vízre, hogy előre tartanak bármi kellemetlen eseménytől, főleg nem egy váratlan tragédiától, de mint minden közlekedés- és sportfajtának, ennek is meg vannak a maga veszélyei, így amennyire lehet, érdemes magunkat legalább anyagi téren bebiztosítani.

Online árajánlat kérés itt!

A Generali Kikötő Vizi jármű biztosítás egy kombinált csomag, mely magában foglalja a felelősség-, casco- és balesetbiztosítást egyaránt, azonban a konstrukció változtatható, egyénre szabható, tehát megköthető mindhárom modulra együtt, avagy casco, illetve felelősségbiztosítás külön, ezek mellé rendelhető a balesetbiztosítás.

A módozat azon hajótulajdonosok számára kínál igen előnyös feltételekkel fedezetet, akik akár sportcéllal, akár kedvtelési céllal üzemeltetnek motoros vagy vitorlás hajót, mely hajó nem több 15 évesnél és rendelkezik a Nemzeti Közeledési Hatóság által kiállított érvényesített hajólevéllel. A szolgáltatás hazánk területére nyújt fedezetet alapvetően, de ezt a fedezetet lehetséges kiterjeszteni a Földközi- tenger európai országokhoz kapcsolódó felségvizeire és Európa felszíni vizeire.

A Generali Kikötő Vizi jármű biztosítással a társaság kockázatvállalása kiterjed a hajó használatát, birtoklását érintő eseményekre akár bekövetkezett, akár okozott károkra tekintettel, melyek esetében a magyar jogszabályok szerint biztosítási kártérítés jár. Ennek értelmében kártérítés jár elemi csapás esetében, legyen az robbanás, villámcsapás, tűz-, árvíz okozta kár, földrengés, viharkár, kőomlás, földcsuszamlás, de természetesen a fedezet vonatkozik rablásra, betöréses lopásra, vagy vandalizmus okán keletkező káresetre.

A biztosítási csomag szolgáltatása vonatkozik a vízi jármű szárazföldön történő tárolásának és szállítás idejére, ide értve azt is, amikor a hajó felvonás, vagy a parti leeresztés történik, illetve a vízrebocsátás és a dokkolás ideje is. Természetesen elsősorban a vízen tartás időszaka tartozik a fedezeti körbe kivéve azt a helyzetet, ha esetleg olyan helyen valósul ez meg, ahol a vízen tartás hatóságilag tiltott.

A Generali Kikötő Vizi jármű biztosítás megkötésekor az ügyfél balesetbiztosítással kiegészítheti a szerződést, ebben az esetben igen széles körű védelemmel lesz fedezve a tulajdonos és a hajón utazók személye egyaránt. A balesetbiztosítási fedezet vonatkozik baleseti halálesetre, csonttörésre és balesetből eredő maradandó egészségkárosodásra úgy, hogy a szolgáltatás költségtérítési szolgáltatást is tartalmaz.

Amennyiben az ügyfél részt vesz vitorlásversenyen, lehetséges a Kikötő biztosítást erre is kiterjeszteni, sőt e mellett a kiegészítő balesetbiztosítás megköthető a wakekite, a wakeboard és a vízisí sportok kockázata tekintetében is.