biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

K&H CMR biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A cmr biztosítás, azaz a nemzetközi árufuvarozói felelősség-biztosítás a vállalkozó által fuvarozásra átvett áruban keletkező káresemények fedezésére szolgál. Ez a fajta szolgáltatás abban az esetben téríti meg a kárt, ha a szállítás során az áru elvész, megrongálódik, kár keletkezik benne. A K&H cmr biztosítás minden esetben kizárólag a szerződésben feltüntetett szállítmányra és gépjárműre szolgál fedezettel. Lényeges tudnivaló, hogy a szolgáltatás alaphelyzetben csakis a szerződő fuvarozó szállítására érvényes, alvállalkozóira nem.

Kérjen árajánlatot online itt: CMR árajánlat kérés

Mivel bármely fuvarozó igen nagy felelősséggel tartozik a szállításra átvett áru tekintetében egészen a címzetthez való eljuttatásig, így a cmr biztosítás lényege, hogy a biztosító kockázatviselési kötelezettsége az áru átvételétől/berakodásától egészen a fuvarcímen való lerakodásig él, sőt kiterjed a szállítmányozás alatti várakozási időre és az esetleg előforduló kényszerátrakodások ideje alatt előforduló károkra is.

A K&H cmr biztosítást nem csak egy konkrét útra lehet megkötni, erre a módozatra szerződhet egy fuvarozó cég is, mintha keretszerződést kötne. Ennek a változatnak nagy előnye, hogy jóval kevesebb adminisztrációval jár a biztosítás fenntartása, hátránya lehet esetleg, hogy a díjszámítás alapját a cég éves árbevétele képezi. A biztosítási összeg minden szerződésre vonatkozóan USD-ban, vagy Euróban kerül megállapításra, többnyire 20.000 – 300.000 USD vagy EUR közötti nagyságrendben, de adott esetben a fedezet kiterjesztésétől függően ez változhat.

K&H cmr biztosítás bármely fuvarozó részéről megköthető, aki hazai bejegyzett vállalkozást működtet és rendelkezik a szükséges nemzetközi árufuvarozói engedéllyel. A konstrukció fedezete minden Európa területén lévő államra kiterjed, valamint hatályos Írországba, Nagy Britanniába és egész Törökország területére történő fuvarozáskor. Külön engedély kell azonban a K&H cmr biztosítás tekintetében akkor, ha a biztosított a fentieken kívüli országba szállít, ha a biztosítást alvállalkozóira is kívánja terjeszteni, vagy amennyiben az alábbiakban felsorolt áruk valamelyikét fuvarozza: élő állat, fagyasztott, vagy hűtött áru. váltott Ezen felül kérni lehet a fedezet kiterjesztését váltott fuvareszközzel való fuvarozásra és elektronikai cikkek szállítására is.