biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Komplett társasház biztosítás, ne maradjon ki semmi sem!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Sajnos sokszor előfordul, hogy a lakástulajdonos észreveszi a falon létrejött kirívó beázást, ami egy elég kellemetlen jelenség. De az is probléma, hogy ha falfirkákkal van tele, vagy egyéb írásokkal esetleg elcsúfítással szembesülünk. Ezek olyan problémák, amik gyakran előfordulhatnak és igen kellemetlen pillanatokat okoz az embereknek. Ha a társasházunk biztosításainak pontjaival tisztában vagyunk, akkor könnyen megoldást tudunk találni ezekre a problémákra. Ráadásul nagyon sok kiegészítő biztosítást tudunk kötni a szerződéshez, ami még jobban megerősíti bennünk a  biztonság érzetünk okozta kényelmet.


Kérjen árajánlatot társasház biztosításra itt!

A társasházak életében az egyik gyakran és sűrűn előforduló káreset a beázás, ami előfordulhat emberi mulasztásból fakadóan is. Ez a probléma előfordulhat elavult csőszerkezetek miatt is amik nincsenek rendesen karbantartva. E miatt az elavult csőszerkezet miatt gyakran alakulhat ki csőtörés is. De nagyon sok bejelentés érkezik, hogy emberi mulasztás által történt a baleset, tehát például valaki nyitva hagyta a csapot.

A panelházaknál sem mindig fenékig tejfel az élet ugyanis a szerkezetben vagy a panel illesztéseiben is lehet baki, ami miatt előfordulhatnak bizonyos problémák. Például beázás, ami létrejöhet vihar vagy heves esőzés miatt is. Nagyon kiemelt bejelentés például a társasháznak az összefirkálása, amiket elég nehezen lehet eltávolítani a falról. Nagyon sok esetben régi társasházakról van szó vagy világháború korabeli épületekről amiket már többször fel kellett újítani. A hiányos karbantartások miatt sokszor előfordulnak ezek a problémák. Nagyon sok előnnyel jár, hogy ha a lakóépület egészére kötik meg a szerződést. Ha a teljes épületet biztosítják, akkor minden lakás biztosítva van. Az egyik hasznos előnye, hogy olcsóbb mintha külön - külön minden lakásra meg kellene kötni a biztosításokat. Az ügyintézés a károk felmérése mind - mind könnyebbé válik ebben az esetben.

A közös képviselőnek elég sok feladata van és nagy a felelőssége abban, hogy csökkentse a kialakulható kockázatok mennyiségét és mindig olyan megoldást találjon a ház szánára ami kedvező lehet. Viszont a váratlan helyzetekre és kiadásokra is mindenképpen fel kell készülnie. A közösség és a tulajdonosok érdekeit mindenképpen összhangba kell helyezni, hogy ha olyan biztosítást szeretne kötni ami mindenkinek jó. Ha nincsen közös szerződés, akkor a tulajdonosoknak maguknak kell megkötni a szerződéseket és ilyenkor előfordul, hogy hiányos, azaz nem mindenki kötötte meg a szerződést.

Ha súlyos balesetek robbanás lakástűz történik, akkor előfordul, hogy a biztosított lakások arányában fizet a biztosító és ilyen esetben, hogy ha nem mindenki kötött biztosítást az bajt jelenthet. Ilyenkor a kiköltözött lakóknak hosszabb távon vagy akár végleg más lakás után kell nézniük. Nagyon nagy előnyt jelent, hogy ha közösen kötik meg a szerződést a lakástulajdonosok ugyanis olcsóbban jöhetnek ki így és olcsóbban juthatnak hozzá a szerződésekhez. Ezért kell közösen megkötni a szerződéseket és közösen megkötni, hogy jól jöjjünk ki a dologból és ne külön kössük meg mert egy esetlegesen bekövetkező balesetnél problémánk is lehet belőle, hogy ha nincs elég lakásra biztosítás kötve.

Arra mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy lakásunkra kötött szerződésünkben szereplő összegünk nagysága megfelelő e és annyi van benne amennyit lakásunk ténylegesen ér. Nagyon sok mindenre oda kell figyelni a szerződéssel kapcsolatban így amikor megállapodtunk az adatokról és az információkról érdemes mindenképpen átlapozni azt és átnézni, nehogy valami rosszul legyen benne. Mindenkinek ajánljuk, hogy mielőtt belevágna a biztosítások megkötésébe tájékozódjon és győződjön meg róla, hogy mindenkinek megfelelő biztosítást tud kötni és nem lesz belőle vita vagy ellenvetés.

Ha össze vannak hangolva az érdekek akkor sokkal jobban megy minden zökkenő mentesebb és, hogy ha mindenki egy hullámhosszon van akkor olyan társasház biztosítást tudunk kötni ami mindenkinek megfelelő lehet. Reméljük, hogy eleget tudtunk önöknek segíteni és minden információ a hasznukra vált és fel tudták használni és alkalmazni is fogják majd a közel vagy a távoli jövőben ezeket. Egy közös biztosítás csak jó lehet, és nem fogják megbánni, hogy ha biztonságban akarják tudni ingatlanjaikat vagy lakásukat. Persze ha azt nézzük, mindenkinek magának kell eldöntenie mi a jó neki, de mindenképpen megéri megfontolni és átgondolni a dolgokat.