biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mikor kell biztosítást kötni az autóra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Hogy mikor kell biztosítást kötni az autóra, az elsősorban a vásárlás időpontjától függ, valamint attól is, hogy új, vagy használt autót vásárolunk. Új gépjármű vásárlásakor azonnal meg kell kötni a kötelez biztosítást, hiszen e nélkül hazáig sem mehetünk a közúti forgalomban. Ezzel egy időben érdemes casco biztosítást is kötni, mert már az első alkalommal fel kell készülni a váratlan eseményekre.

Aki figyeli, hogy mikor kell biztosítást kötni autóra, az tisztában van azzal, hogy külföldi utazás előtt is át kell tekintetni a biztosítási szerződéseket, sőt e mellé ki kell váltani a zöldkártyát is - ahol kérik – mellyel a kötelező biztosítás meglétét tudjuk minden országban igazolni. A zöldkártya kiváltása ingyenes.

Év közben is lehet biztosítást kötni illetve váltani, a 2010. január 1-jén életbe lépett kötelező biztosításra vonatkozó új rendeletek értelmében. Mivel eltörölték az egységes január 1-ji évfordulót, így annak, aki 2010. január 1-e után vette gépjárművet, vagy ez után vált üzembentartóvá, annak attól függ mikor kell biztosítást váltani az autóra, hogy a biztosítási szerződés megkötésének dátuma melyik napra esik, ez lesz a szerződés évfordulója.

Oldalunkon minden nemű felvilágosítást megtalál arra vonatkozóan, hogy mikor kell biztosítás kötni az autóra, ráadásul az összes vezető biztosító ajánlatát és szerződéses feltételeit eléri egy helyen. Ha épp biztosítást kell kötnie, legyen az kötelező vagy casco, mi elvégezzük az ügyintézést Ön helyett, díjtalanul.