biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Uniqa kötelező biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.33 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.

Az Uniqa Biztosító Zrt jogelődjei történelmét is figyelembe véve több mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon. Jogelődje a Colonia Biztosító Rt 1990-ben alakult. A mai tulajdonos az Uniqa Group osztrák biztosító tulajdonába 2003-ban került, amikortól fogva vette fel az Uniqa Biztosító Zrt nevet. A folyamatos növekedésnek köszönhetően az Társaság Magyarország 6. legnagyobb biztosítójává nőtte ki magát. Több díjat is nyert, többek között egy alkalommal elnyerte a Magyarország legjobb biztosítója címet. Ebben a fejlődésben természetesen fontos szerepet játszott az Uniqa Group tőkeereje, nemzetközi tapasztalata is, de legalább annyira nagy szerep játszott a hazai munkatársak szaktudása, a kiváló termékfejlesztés, a minőségi ügyfélkiszolgálás is.


Az Uniqa kötelező biztosítás egyike a vállalat innovatív termékeinek. Népszerűsége nagyban hozzájárul a Társaság céljainak teljesülésében. Egyre nagyobb arányban részesednek az átkötéseknél is. 2012-ben az Uniqa rendelkezett a 3. legnagyobb állománnyal a kötelező biztosítás piacán. Ennek oka a fiatalos lendület, az ügyfelek korrekt kiszolgálása, a kedvező díjszabás, a kedvezmények széles választéka, a könnyű elérhetőség. Főként érdemes kiemelni a célzott kedvezményeket, mint például a közszolgálat területén dolgozókét. Megemlíthetjük még az asszisztencia-szolgáltatást, mely ingyenes jár mindenkinek, aki Uniqa kötelező biztosítással rendelkezik.

Tudjon meg többet az Uniqa kötelező biztosításról oldalunkon a biztos hely biztosítási portálon, ahol nem csak információk állnak rendelkezésére, hanem szekértőink is várják kérdéseit. Elég egy email, és máris visszahívjuk önt. Javasoljuk díjszámoló kalkulátorunk használatát, mert segítségével könnyedén, és gyorsan kiszámíthatja az Uniqa kötelező biztosítás díjait, ugyanakkor az összes biztosító kötelező biztosításának díjait is meg tudja állapítani általa. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy gyorsan, egyszerűen össze tudja hasonlítani a különféle ajánlatokat. Mindezt otthona csendjében, nyugalmában megteheti. Nincs sorban állás, várakozás. Ráadásul nálunk szerződését is megkötheti online. Mindent egy helyen. Segítünk önnek esetleges kárügyintézésben is. Engedje, hogy dolgozhassunk önért. 
   
A kötelező felelősség biztosítás feladata, hogy a másnak okozott károkat a biztosító megtérítse. A kártérítés a káresemény okozójára nem vonatkozik. Önrész nincs a teljes kockázatot a biztosítók vállalják. A kötelező biztosításról kormányrendelet rendelkezi, amely kimondja, hogy minden gépjármű fenntartó köteles a biztosítást megkötni, melynek tényét a rendőrség ellenőrizheti. Fontos eleme a biztosításnak a bónusz-malusz rendszer, melynek használatával a biztosítók a balesetmentes vezetést jutalmazzák, illetve büntetik. A gépjárművek kategóriákba való beosztása 2011 óta a teljesítményük alapján, kilowattórában történik. A kötelező biztosítás érvényessége határozott időre szól. Lejárata előtt 60 nappal a biztosítók ajánlatot tesznek, melyek közül szabadon választhat az ügyfél.