biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Uniqa biztosítás felmondása, váltása, kötelező, casco, lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.20 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

Az Uniqa kötelező biztosítás váltásakor első lépésben a felmondás kell, hogy megtörténjen,mégpedig az élő szerződés szerinti évforduló előtt legalább harminc nappal. A felmondó nyilatkozatot a Biztos hely biztosítási portálon keresztül pillanatok alatt le lehet tölteni, így garantált, hogy a nyilatkozat az előírásoknak mindenben ,megfelelően történik majd.


Feltétlenülügyelni kell arra, hogy nem elég a felmondást a határidőn belül postára adni, az előírt időpontig annak be is kell érkeznie a biztosító társasághoz. Az Uniqa kötelező biztosításra bonatkozó felmondásban minden esetben fel kell tüntetni a szerődöttfél nevét, címét, a felmondás indoklását, a kötvényszámot és a rendszámot. A felmondó nyilatkozatot el lehet juttatni faxon a (06 1) 238 6060 számra, vagy postai úton a 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74. címre.

Az Uniqa casco biztosítás felmondása, váltása szintén hasonló módon mehet végbe, mint a kötelező esetében, szintén a legelső teendő,hogy a felmondást határidőreelküldjük a biztosítóhoz. A casco váltás ügyintézést is teljes egészében átvállaljuk, a felmondással együtt, ehhez Önnek csak a nyilatkozatot kell kitöltenie. Ekkor is bele kell írni a levélbe feltétlenül a felmondás okát, a gépjármű rendszámát, a szerződésben megtalálható kötvényszámot és természetesen a személyes adatokat. Persze amennyiben az ügyfél nem kíván más biztosítóhoz átváltani, akkor nincs semmi teendője, mivel ha nem mondjuk fel élő szerződésünket, az automatikusan meghosszabbodik a következő évre.

Az Uniqa lakásbiztosítás felmondása, váltása esetében is azokat a lépéseketkell elvégezni, melyeket a gépjárműbiztosításoknál, tehát a felmondó nyilatkozat kitöltésével kell kezdeni és azt a lakásbiztosítási kötvényen szereplő évforduló határideje előtt legalább 1 hónappal írásban el kell juttatni a biztosítóhoz. Fontos, hogy a felmondó nyilatkozatot aláírással és dátummal ellássuk, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a levél érkeztetéséről mi magunk is rendelkezzünk egy írásos visszaigazolással,. A felmondó nyilatkozatban lakásbiztosítás felmondásakor is a személyes adatokat fel kell tüntetni, ezen kívül pedig figyelni kell arra, hogy amennyiben a szerződött féllakcíme és a biztosított ingatlan címe eltérő, akkor a nyilatkozatban mindkét adatnak szerepelnie kell. Amennyiben a Biztos hely biztosítási portálon igénybe veszi szolgáltatásunkat ésminket bíz meg a váltás bonyolításával, abban az esetben biztonságban érezheti magát,hiszen nem csak a felmondást végezzük el díjmentesen, de még ugyan azon a napon megszülethet az új biztosítási szerződés is.