biztoshely biztositas

Uniqa biztosítás felmondása, váltása, kötelező, casco, lakásbiztosítás

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Az Uniqa kötelező biztosítás váltásakor első lépésben a felmondás kell, hogy megtörténjen,mégpedig az élő szerződés szerinti évforduló előtt legalább harminc nappal. A felmondó nyilatkozatot a Biztos hely biztosítási portálon keresztül pillanatok alatt le lehet tölteni, így garantált, hogy a nyilatkozat az előírásoknak mindenben ,megfelelően történik majd.


Feltétlenülügyelni kell arra, hogy nem elég a felmondást a határidőn belül postára adni, az előírt időpontig annak be is kell érkeznie a biztosító társasághoz. Az Uniqa kötelező biztosításra bonatkozó felmondásban minden esetben fel kell tüntetni a szerődöttfél nevét, címét, a felmondás indoklását, a kötvényszámot és a rendszámot. A felmondó nyilatkozatot el lehet juttatni faxon a (06 1) 238 6060 számra, vagy postai úton a 1(06 1) 238 6060 1 címre.

Az Uniqa casco biztosítás felmondása, váltása szintén hasonló módon mehet végbe, mint a kötelező esetében, szintén a legelső teendő,hogy a felmondást határidőreelküldjük a biztosítóhoz. A casco váltás ügyintézést is teljes egészében átvállaljuk, a felmondással együtt, ehhez Önnek csak a nyilatkozatot kell kitöltenie. Ekkor is bele kell írni a levélbe feltétlenül a felmondás okát, a gépjármű rendszámát, a szerződésben megtalálható kötvényszámot és természetesen a személyes adatokat. Persze amennyiben az ügyfél nem kíván más biztosítóhoz átváltani, akkor nincs semmi teendője, mivel ha nem mondjuk fel élő szerződésünket, az automatikusan meghosszabbodik a következő évre.

Az Uniqa lakásbiztosítás felmondása, váltása esetében is azokat a lépéseketkell elvégezni, melyeket a gépjárműbiztosításoknál, tehát a felmondó nyilatkozat kitöltésével kell kezdeni és azt a lakásbiztosítási kötvényen szereplő évforduló határideje előtt legalább 1 hónappal írásban el kell juttatni a biztosítóhoz. Fontos, hogy a felmondó nyilatkozatot aláírással és dátummal ellássuk, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a levél érkeztetéséről mi magunk is rendelkezzünk egy írásos visszaigazolással,. A felmondó nyilatkozatban lakásbiztosítás felmondásakor is a személyes adatokat fel kell tüntetni, ezen kívül pedig figyelni kell arra, hogy amennyiben a szerződött féllakcíme és a biztosított ingatlan címe eltérő, akkor a nyilatkozatban mindkét adatnak szerepelnie kell. Amennyiben a Biztos hely biztosítási portálon igénybe veszi szolgáltatásunkat ésminket bíz meg a váltás bonyolításával, abban az esetben biztonságban érezheti magát,hiszen nem csak a felmondást végezzük el díjmentesen, de még ugyan azon a napon megszülethet az új biztosítási szerződés is.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860