biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Wáberer CMR biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A Wáberer CMR biztosítás védelmet nyújt azon fuvarozóknak, akik esetében a nemzetközi fuvarozás során a szállított áru egészében vagy részlegesen megsérül, ellopják, elvész és maga a fuvarozó vállalkozó a CMR Egyezmény szerint kártérítési felelősséggel tartozik megbízója felé. A  CMR Egyezmény lefed minden olyan fuvarszerződést, amely közúti szállítással történő nemzetközi árufuvarozásra szól díjfizetés fejében és mely során az áru átvétele és címzett részére történő lerakodása két egymástól eltérő állam különböző ország területén valósul meg, amennyiben legalább az egyik állam a CMR Egyezmény szerződő fele.

Kérjen árajánlatot online itt: CMR árajánlat kérés

A Wáberer Hungária CMR – Nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítás létrejöttével a biztosító kártérítési kötelezettséget vállal azon káresemények tekintetében, melyek a fuvarozót terhelik, mint biztosítottat a megbízójával szemben, ha a szállított árukészlet sérülést szenved, vagy esetleg a fuvarsorán elvész.

A Wáberer CMR biztosítás díja az éves, káreseményenkénti kártérítési limittől, valamint a biztosított gépjármű össztömegétől függően kerül kiszámításra. Az éves díj alatt fuvareszközönkénti éves alapdíjat kell érteni. A fuvareszköz megjelölés vagy 1 db tehergépjárművet takar, vagy pedig járműszerelvényt, azaz olyan egymással összekapcsolható járműveket, amelyek a közúti forgalomban egy egységként működnek. Fontos tudni, hogy a biztosítási fedezet csakis a szerződésben, illetve a kötvényen feltüntetett adott fuvareszközre vonatkozik, és kizárólag a biztosított fuvarozó által véghezvitt fuvarok esetében. A Wáberer CMR szerződés során az ügyfél 50.000 EUR, 100.000 EUR, 200.000 EUR, 300.000 EUR vagy 50.000 USD, 100.000 USD, 200.000 USD, 300.000 USD kártérítési limit közül választhat. A kártérítési kötelezettség a CMR szerződés hatálya alatt akár elszenvedett, akár okozott káresetén, a kártérítés realizálódásának feltétele,  hogy az eseményt a biztosított legkésőbb a szerződés megszűnése után hatvan napon belül bejelentette a biztosító felé.

A biztosítási kockázatviselés akkor kezdődik meg, ha a fuvarozó szabályosan átvette az árut. A végső időpont pedig az, amikor a címzett részére szintén az előírásoknak megfelelően a fuvarozó átadta a szállítmányt. Lényeges tisztában lenni azzal a szabállyal, hogy nem tartozik felelősséggel a fuvarozó a be- és kirakodás alatt történő esetleges káreseményekért, de a Wáberer CMR biztosítás kiterjed a fuvarozás során előforduló kényszerátrakodás és átmeneti várakozás időtartamára is. Területileg a kockázatviselés lefedi egész Európát, valamint Törökország Ázsiába eső részét, Írországot és Nagy Britanniát. Nem terjed ki azonban az ENSZ embargó alá eső államokra és azok tranzitjára.

CMR szerződést köthet a Wábererrel minden olyan bejegyzett magyar cég, vállalkozó aki engedély alapján nemzetközi közúti árufuvarozást végezhet. A Wáberer CMR biztosítás megkötése során a biztosított, vagyis szerződő fél mindig maga a fuvarozó, az igénybe vett alvállalkozókra a szerződés nem vonatkozik. Amennyiben Ön Wáberer CMR biztosítást szándékozik kötni, oldalunkon erről a konstrukcióról is minden felvilágosítást megkaphat, a kalkulátor segítségével előzetes számításokat is végezhet.