biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Generali Nagy és multinacionális vállalatok vagyonbiztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A Generali külön hangsúlyt fektet a nagy- és multinacionális vállalatok vagyonbiztosítására, hisz ezek a cégek hatalmas vagyonokat, értékeket mozgatnak, így az előforduló károk összege is jócskán az átlag felett lehetnek. A konstrukció remekül illeszkedik a hazai gazdasági helyzethez, piaci viszonyokhoz, valamint az Unión belüli tevékenységekhez is. A Generali Nagy-és multinacionális vállalatok vagyonbiztosítása körébe két modul tartozik, az Összkockázatú All-risk biztosítás, valamint a Nevesített kockázatok biztosítása.

Vagyonbiztosítás árajánlat kérés online

Összkockázatú All-risk biztosítás lényege, hogy fedezet alá vonható minden káresemény, mely az adott szerződésben nem szerepel a kizárt biztosítási események között. A kizárások alá azon eseményeket kell sorolni, melyek egyrészt általános kizárások, mint például háborús események okozta kockázat, vagy nukleáris kockázatok, valamint ezeken felül a szerződésben megnevesített kockázatok  A jelen konstrukció az átlagosnál sokkal szélesebb körben adja meg a fedezet alá vonható kockázatok körét, mint az átlag biztosítások. Az All-risk vagyonbiztosításhoz szorosan hozzákapcsolható az All-risk üzemszünet biztosítás, mely fedezetet biztos minden olyan káreseményre, amely az alapnak számító Összkockázatú All-risk biztosítás szerződésében nem lett kizárva.

Az All-risk vagyonbiztosítás főként azon ügyfelek számára jelent előnyt, akik nagyon fontosnak tartják a vállalatukra legnagyobb veszélyt jelentő kockázatok bevonását e szerződésbe, akik az átlagnál jóval magasabb értékű vagyon szeretnének jól nyomon követhető és átlátható módon biztosítás alá vonni, akik széles körű tevékenységük folytán egyébként is kockázat menedzsmenttel dolgoznak és így könnyen fel tudják mérni, melyek azok a leginkább fenyegető kockázatok, amelyek ellen mindenképpen fontos bebiztosítani a céget, viszont anyagi hátterük lehetővé teszi, hogy a kisebb összegű károkat önerőből el tudják hárítani.

Az Összkockázatú All-risk csomagban minden kockázathoz külön - külön rendelhető kártérítési limit, valamint igen kedvezően alakulhat a díj, amennyiben a biztosított megfelelően választja ki az önrészt.

Amennyiben egy Nagy- vagy multinacionális vállalat inkább a nevesített kockázatok biztosítás formát választja, abban az esetben a fedezet természetesen e meghatározott eseményekre vonatkozóan nyújtanak majd kártérítést.  Ebben a módozatban fedezetet nyerünk a vezetékes vízkár biztosítása, vihar- és tűzbiztosítás, üvegbiztosítás, betörés – lopás biztosítás, valamint tűzüzemszünet biztosítás tekintetében. Ezek mellett szélesíthető a kör felelősségbiztosítással, géptörés biztosítással, elektromos berendezés- és készülékbiztosítással, szállítmánybiztosítással, számítógép biztosítással, gép üzemszünet biztosítással, sőt balesetbiztosításokkal is. A nevesített vagyonbiztosítás szerződéses feltételei között szerepel a fedezet alá bevonni kívánt vagyontárgyak vonatkozásában a vagyoncsoportok meghatározása, mely a kárrendezés során jelent nagy előnyt, egyszerűsíti és gyorsítja a folyamatot.

A szerződéses feltételek körében meghatározásra kerültek bizonyos különös feltételek, melyek között említendő például az egyes kockázatok esetében már megvalósított, vagy elvárható veszélyt csökkentő műszaki eszközök, berendezések, illetve intézkedések ismertetése.

A nevesített kockázatú konstrukció elsősorban azon vállalatoknak ajánlható, melyek inkább különleges tevékenységekhez kötődő kockázatokat szeretnének fedezet alá vonni, és melyek ritkábban előforduló biztosítási igényekkel szeretnének nagy értékű vagyont biztosítani. Az ügyfél kívánságára egyedi szerződéskötés lehetséges, melyhez a társaság szakértői mindennemű információt, segítséget megadnak, így ezzel az abszolút sajátos kockázatokra is kiterjeszthető a szolgáltatás.