biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Union biztosítás felmondása, váltása, kötelező, casco, lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
3.79 of 5 - 19 votes
Thank you for rating this article.

Az Union biztosítás felmondása, váltása kötelező, casco vagy lakásbiztosítás esetében minden nehézség nélkül elvégezhető, mely történhet levélben postára adva a biztosító 1134 Budapest, Váci út 33.  címére, vagy megküldhető faxon a (06 1) 486 4381 számra. A legjobban azonban akkor járhat, ha a váltásokat a Biztos hely biztosítási portálon keresztül intézi, hisz amennyiben közreműködésünkkel végzi mert ebben az esetben a mi a felmondást is intézzük és ez Önnek nem kerül külön pénzébe.

Az Union kötelező biztosítás váltását meg kell előzze a szerződés felmondása, melyhez a szükséges nyomtatvány honlapunkról letölthető. Nagyon fontos, hogy a felmondó nyilatkozatot az évfordulót megelőző negyven napon belül írásban eljuttassuk a biztosítóhoz és erről beszerezzünk egy szintén írásos visszaigazolást. A kötelező biztosítás váltáshoz ez után lehet hozzáfogni. A felmondó levélben feltétlenül szerepelnie kell a felmondani kívánt kötvény számának, a gépjármű rendszámának és természetesen az ügyfél személyes adatainak is. A nyilatkozatot el kell látni eredeti aláírással és dátummal.

Az Union casco felmondása a fentiekkel megegyező módon történhet, de itt igen körültekintően kell eljárni és idejében meg kell tudnunk a kötvényen szereplő évfordulós dátumot, nehogy kifussunk a felmondási időből. Úgy, mint a kötelező esetében, a casco biztosítás felmondása során is ki kell tölteni  a felmondó nyilatkozatot, melynek tartalmaznia kell a gépkocsi rendszámát, a casco biztosítási szerződésünk számát,az ügyfél nevét, lakcímét és cég esetében annak adószámát. A levélben megjegyzésként meg kell indokolni a felmondást, ez lehet többek között évfordulóra történő felmondás. Az Uniun casco biztosítás váltás előtt, figyelni kell arra, hogy a felmondással egy időben kérjük ki addigi biztosítónktól a cascóhoz fűződő bónuszt, mivel a kedvezmény az új biztosítóhoz továbbvihető. 

Amikor Union lakásbiztosítás váltását határozzuk el, érdemes legelső lépésben felmenni a Biztos hely biztosítási portál oldalára, hiszen itt nem csak megbízást adhat részünkre a váltás lebonyolítására, de lakásbiztosítási kalkulátorunk használatával egyszerűen és gyorsan átláthatja az egyes társaságok ajánlatát, így jóval könnyebb lehet a választás. Az Union lakásbiztosítást a gépjármű biztosításokhoz hasonlóan évfordulóra lehetséges felmondani, az erre vonatkozó felmondást pedig az évfordulót megelőzően harminc nappal előbb szükséges beküldeni a biztosítóhoz írásban. Ez után lehetséges a lakásbiztosítás váltást intézni. Ha a váltás közreműködésünkkel megy végbe, biztos lehet benne, hogy minden a szabályoknak megfelelően és határidőn belül történik, így ingatlana egyetlen napra sem marad biztosítás nélkül.